Zelené halušky
Autor receptu: garanco
Inšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí cesnak. Pripravila som ich ako "nokerle" k mäsu s omáčkou.
2 porcie |
10 minút príprava |
5-6 minút tepelná úprava |
Postup
- Medvedí cesnak (ktorý sme si asi pred mesiacom uskladnili do mrazničky) rozmixujeme so soľou a vajíčkami na hladkú masu,
- tú vlejeme do múky, ak treba, dolejeme trochu vody, alebo pridáme múku a vypracujeme cesto, ako na halušky.
- Obvyklým spôsobom uvaríme halušky, scedíme a v mise ich polejeme trochou olivového oleja.
- Podávala som ich k belehradskému rezňu, ktorý nedávno pridala @Kucharka100, ( tu som všetky ingrediencie, okrem mäsa, rozmixovala na chutnú omáčku).
Keďže som minule čítala, že človek si má naberať jedlo na malý tanierik, aby sa neprejedal, urobila som tak - obedovala som sama, ale na večeru dostal manžel "normálnu" porciu.
Myslím, že tieto halušky možno jesť aj bez mäsa, napr. so syrom, bryndzou a zeleninovým šalátom.