« Naspäť na tento recept

Zelené halušky verzia na vytlačenie

Inšpiráciou k tomuto receptu bolo staršie vydanie nejakého časopisu z obdobia , keď začínal rásť medvedí cesnak. Pripravila som ich ako "nokerle" k mäsu s omáčkou.

Autor receptu: garanco

Postup receptu

Medvedí cesnak (ktorý sme si asi pred mesiacom uskladnili do mrazničky) rozmixujeme so soľou a vajíčkami na hladkú masu,
Zelené halušky - obrázok 1

tú vlejeme do múky, ak treba, dolejeme trochu vody, alebo pridáme múku a vypracujeme cesto, ako na halušky.
Zelené halušky - obrázok 2

Obvyklým spôsobom uvaríme halušky, scedíme a v mise ich polejeme trochou olivového oleja.
Zelené halušky - obrázok 3

Podávala som ich k belehradskému rezňu, ktorý nedávno pridala @Kucharka100, ( tu som všetky ingrediencie, okrem mäsa, rozmixovala na chutnú omáčku). Keďže som minule čítala, že človek si má naberať jedlo na malý tanierik, aby sa neprejedal, urobila som tak - obedovala som sama, ale na večeru dostal manžel "normálnu" porciu. Myslím, že tieto halušky možno jesť aj bez mäsa, napr. so syrom, bryndzou a zeleninovým šalátom.
Zelené halušky - obrázok 4

Suroviny




2
porcie
10
minút
príprava
5-6
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist