Zelená fazuľka na fajnovo

Autor receptu: marika9

Tento recept mám od známej. Jedného letného večera sme ju navštívili.......a mala po večeri. Odvtedy fazuľku pripravujem podľa tohoto receptu a každému nesmierne chutí. Zatiaľ sa recept šíril len ústnou formou, tak som sa rozhodla uložiť aj do formy písomnej.

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Struky orežeme( pre menej skúsené gazdinky- zrežeme konce), umyjeme a varíme v slanej vode do bodu varu. Vypneme a bez odkrývania necháme dôjsť na platni cca 20 min. do chrumkava. Doba záleží od stupňa zrelosti strukov.
  2. Vo veľkej panvici rozpustíme maslo a opražíme strúhanku do ružova. Pridáme trochu soli a uvarenú fazuľku.
  3. Premiešame a podávame čerstvé. Po niekoľkých hodinách strúhanka navlhne a už to nie je ono. Podávame samostatne, alebo s grilovaným mäsom, alebo s hocičím, čo Vám k tomu zachutí.