Keďže sa držím zdravšieho stravovania a chýbajú mi aj takéto koláčiky okrem bezlepkových, raw... snažila som sa bublaninku aspoň trošku ozdraviť ;) Pamätajte, v normálnom množstve si môžme dopriať hocičo :))
na 200 °C
Suroviny
200 g |
|
50 g |
|
(DM drogéria) |
|
3 ks |
|
1/2 čl |
|
200 g |
|
50 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Po odvážení múky do nej pridáme PDP, mletú škoricu, vanilku a citrónovú kôru. Vajcia si oddelíme, žĺtka vymiešame s cukrom a bielka samostatne do tuhého snehu (aby sa vydaril, pridáme štipku soli ).
- 2
K vyšľahaným žĺtkam pridáme jogurt a kokosový olej. Zmiešame a postupne pridávame sypké suroviny. Pozor, nie naraz! :) Dôkladne premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
- 3
Pečieme pri 200° približne 25-30 minút, keď sa nelepí na špajlu po zapichnutí cesto, už len sopečieme. Podávať môžme s tvarohom vymiešaným s kokosom a agáve.
- 2
Dakujem za pekne slova!
@mesiar50 dakujem :))
@evanaaa tiez dakujem aj za info, ja som vzdy kupovala len v dmke :)