Zdravšia bublanina, z ktorej nezbublete

andiss - fotkaandiss, 20. októbra 2014
Zdravšia bublanina, z ktorej nezbublete
Foto: andiss

Keďže sa držím zdravšieho stravovania a chýbajú mi aj takéto koláčiky okrem bezlepkových, raw... snažila som sa bublaninku aspoň trošku ozdraviť ;) Pamätajte, v normálnom množstve si môžme dopriať hocičo :))

25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
50 g
 (DM drogéria)
3 ks
1/2 čl
200 g
50 ml
podľa chuti
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Po odvážení múky do nej pridáme PDP, mletú škoricu, vanilku a citrónovú kôru. Vajcia si oddelíme, žĺtka vymiešame s cukrom a bielka samostatne do tuhého snehu (aby sa vydaril, pridáme štipku soli ).

  2. 2

    K vyšľahaným žĺtkam pridáme jogurt a kokosový olej. Zmiešame a postupne pridávame sypké suroviny. Pozor, nie naraz! :) Dôkladne premiešame a vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

    Zdravšia bublanina, z ktorej nezbublete - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri 200° približne 25-30 minút, keď sa nelepí na špajlu po zapichnutí cesto, už len sopečieme. Podávať môžme s tvarohom vymiešaným s kokosom a agáve.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Bublaninka vyzera krásne, so špaldovou tiež rada pečiem od kedy mi @havino vysvetlila jej skvelé vlastnosti... Chvalim a veru by mi kúsok bodol ku káve :)
Bublaninu si aj ja ukladám, ale medzi diabetické recepty, čo tu mám, tiež nepoužívam biele múky a ten PDP bez fosfátu je dostať aj inde, napr. Kaufland, ap., to len, aby vedeli aj ostatní.

Pridaj komentár k receptu: