Cestoviny

Zdravší mac and cheese

Autor receptu: janeg

Keď neviete, čo rýchlo navariť a ste milovníkom syra.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
  2. Na panvici zmiešame múku, soľ a papriku a zalejeme mliekom. Dobre rozmiešame, aby sme nemali hrudky a zohrejeme. Pridáme krémovú časť (či už tavený syr, jogurt alebo smotanu) a privedieme do varu. Varíme, kým zmes nezhustne, pozor, stále miešame. Vypneme a do zmesi nasypeme nastrúhaný syr. Miešame, kým sa neroztopí. Pridáme uvarené cestoviny a dobre premiešame.
  3. Priznám sa, klasickú verziu tohto obľúbeného amerického jedla som ešte nemala, ale túto robím často. Na fotke je použitá cestovina z červenej fazule a chutila v tejto kombinácii vynikajúco. Ako krémovú časť viem niekedy použiť aj smotanovú nátierku. Omáčku si môžete urobiť tak hustú alebo riedku ako chcete :)