Foto: soncya
Jednoduchá príprava raňajkovej pochúťky k mliečku či jogurtu.
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie podľa receptu a kvalitnú panvicu - ja nerezovú.
-
2
Na panvici si rozpustíme maslo a do rozpáleného vsypeme ovsené vločky. Pražíme sprudka minimálne 7 minút. Je všeobecne známe, že by sa nemali konzumovať tepelne nespracované ovsené vločky, nakoľko surové sú papáči železa z organizmu! Po cca 7 minútach sú ovsené vločky hnedasté a krásne voňajú. Pridáme k nim na panvicu kryštálový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom - posypeme ním rovnomerne povrch opražených ovsených vločiek. Miešame a postupne karamelizujeme. Keď je cukor rozpustený a krásne sa nám zmenil na karamel, vypneme pod panvicou oheň a pridáme lyžicu medu. Rozmiešame. Vsypeme kandizované ovocie, orechy, prípadne na hrubo posekanú čokoládu - podľa toho, aký typ musli chceme. Presypeme do misy a necháme vychladnúť. A máme hotové, dobrú chuť!
-
3
Táto zmes sa dá ďalej použiť na placičky, pridaním rozšľahaného vajíčka a 80 g hladkej múky zmiešanej so štipkou sódy bikarbóny. 2 lyžičkami tvarujeme kôpky a tie ukladáme na vymastený plech. Pečieme pri 180*C len asi 7 minút, kým nie sú okraje ružové.
Diskusia k receptu