Zdravé Biscotti alla marmellata alebo Lekvárové sušienky

dora - fotkadora, 28. februára 2010
Zdravé Biscotti alla marmellata alebo Lekvárové sušienky
Foto: dora

Recept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa trošku na linecké cesto, ale ja som si ho Zobraziť celý popisRecept som našla v mojej „Enciclopedia della cucina italiana“. Zaujla ma svojou jednoduchosťou. Podobá sa trošku na linecké cesto, ale ja som si ho prispôsobila na zdravšiu verziu a tak z neho nakoniec vyšlo niečo úplne iné.

35 - 40
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
150 g
200 g
100 g
2 ks
3 PL
0,5 ks




Postup

  1. 1

    Maslo vyšľaháme na krém, prišľaháme cukor, vajíčka, likér a citrónovú kôru. Vmiešame preosiatu múku, ovsené vločky a štipku soli. Miesime až kým cesto nie je hladké. V prípade, že je príliš riedke, primiešame ešte vločky, ak naopak husté, mlieko alebo trochu vody.

  2. 2

    Rúru predhrejeme na 180°C, plech vymastíme a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie, ak máme teflónový, tak netreba nič dávať. Z cesta „odždibneme“ vždy malú guľôčku, ktorú sploštíme dnom pohára a ukladáme na plech. Lyžičkou alebo prstom v strede každého kolieska vytvoríme jamku, do ktorej šupneme lekvár podľa chuti a na vrch oriešok.

  3. 3

    Pečieme cca 20 min kym keksíky nestuhnú. treba rátať s tým, že aj po vybratí z rúry trošku uschnú a stvrdnú, takže radšej skôr ako neskoro :-)

Diskusia k receptu

vegetarianka
Sú skvelé, práve som ich dopiekla. Teším sa ako malá, keďže sú to moje prvé sušienky :-) a vyzerajú ako na obrázku a aj chutia výborne.
Ja som síce použila grahamovú múku, ale možno je to to isté ako pšeničná celozrnná.
dora
jeeej, veľmi sa teším, že sa podarili!!! sušienky sú fajn. priznám sa, ja som sa týchto nevedela dojesť... :-))) sú ideálne tak na raňajky ako aj len tak, keď máme chuť na sladké ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia