Zdravšia alternatíva ku klasickej parenej knedle z bielej múky :-)
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko ohrejeme (max. 40(C), osladíme, rozdrobíme kvasnice a necháme stáť v teple, kým kvasnice vyplávajú na hladinu,
- 2
Preosiatu múku osolíme, vmiešame mlieko s kvasnicami a vajce. Cesto miešame dovtedy, kým sa prestane lepiť na misu a varešku.
- 3
Na pomúčenej doske vytvarujeme 2 rovnaké šišky. Knedľu je dobré položiť na utierku alebo vreckovku, aby sa pri vyťahovaní nezrazila. Varíme nad parou asi 25 minút. Takto pripravené knedle s výraznou špaldovou chuťou podávame ku všetkým tradičným jedlám.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu