Zdravá celozrnná špaldová knedľa

bardy1 - bez fotkybardy1, 11. augusta 2012

Zdravšia alternatíva ku klasickej parenej knedle z bielej múky :-)

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
250 ml
2 KL
1 ks
1 kocka




Postup

  1. 1

    Mlieko ohrejeme (max. 40(C), osladíme, rozdrobíme kvasnice a necháme stáť v teple, kým kvasnice vyplávajú na hladinu,

  2. 2

    Preosiatu múku osolíme, vmiešame mlieko s kvasnicami a vajce. Cesto miešame dovtedy, kým sa prestane lepiť na misu a varešku.

  3. 3

    Na pomúčenej doske vytvarujeme 2 rovnaké šišky. Knedľu je dobré položiť na utierku alebo vreckovku, aby sa pri vyťahovaní nezrazila. Varíme nad parou asi 25 minút. Takto pripravené knedle s výraznou špaldovou chuťou podávame ku všetkým tradičným jedlám.

Diskusia k receptu

martamm
Som zvedavá na chuť špaldovej knedle, skúsim Tvoj recept...
evanaaa
Zdravá knedľa je lepšia....len ti chýba droždie v surovinách, ale asi celá kocka, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia