Zdravá a rýchla jablková omeleta

Autor receptu: nadez

Tento recept mám z jednej českej stránky, zaoberajúcej sa cvičením a zdravou stravou (rutina.cz). Ale ja som si ho upravila a zjednodušila tak, aby bol rýchlejší a pritom rovnako chutný :) Takto je to naozaj rýchlovka, najlepšia na raňajky alebo olovrant.

1-2
porcia
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Olej si dáme rozpáliť na panvicu. Je naozaj dobré použiť olej kokosový, lebo je sladší, ako aj táto omeleta. Jalbko ošúpeme, postrúhame a zmiešame v miske s ostatnými surovinami - s vločkami, škoricou, javorovým sirupom a vajcom. Kto chce, môže dať aj dve vajcia, no omeleta je potom redšia. Na osladenie môžeme pridať aj lyžičku hnedého cukru, ak by nám to len so sirupom bolo málo sladké.
  2. Na miernom až strednom plameni omeletku osmažíme z oboch strán do zlata (čas pečenia v postupe je len orientačný). Dáme ju na tanier, a môžeme jesť. Ja osobne ju mám rada poliatu javorovým sirupom, ale môžeme si na ňu dať naríklad aj jogurt s kakaom, nastrúhanú mrkvu, nasekané mandle alebo už čokoľvek iné podľa vlastnej chuti :) Celá omeleta vydá aj na dve porcie, resp. pre dvoch ľudí. Dobrú chuť! :)