Foto: monty469
Tekvicová nemusí byť len polievka. Nech sa páči, chutný špíz s tekvicovým pyré.
Postup
-
1
Mäso a slaninu pokrájame na kocky, klobásu na kolieska, cuketu na polmesiačiky a cibuľu tak, aby sa dala napichovať špajle. Nakrájané mäso pokvapkáme olejom, pridáme grilovacie korenie, dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Necháme to odstáť cca 20-30 minút.
-
3
Striedavo napichujeme nakrájané suroviny na špajle. Hotové špízy dáme na pekáč pokvapkaný olejom, pridáme približne 1dcl vody, jemne osolíme a okoreníme a zakryté to dáme piecť na 200° , 30 minút. Po 30 minútach pekáč odokryjeme a pečieme ešte 10-15 minút.
-
4
Tekvicové pyré pripravíme nasledovne: Očistenú tekvicu nakrájame na kocky, pridáme k nej zemiaky a vložíme to do osolenej vody. Varíme do mäkka. Po odstavení vodu vylejeme a vymixujeme do hladka. Pridáme maslo, podľa chuti osolíme a pridáme muškátový orech. Môžeme zjemniť smotanou. Pyré môžeme pri servírovaní pokvapkať výpekom zo špízov.
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu