Zapekaný špenát so zemiakmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha osolíme a dochutíme roztlačeným cesnakom. Ak sú listy príliš veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Olúpané zemiaky nakrájame na kolieska. Polovicu z nich poukladáme do vymastenej a vysypanej zapekacej misy. Navrstvíme ochutené špenátové listy, nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú šunku a posypeme mletým korením.
  2. Navrch poukladáme zvyšné kolieska zemiakov. Vajcia rozmiešame so smotanou, pridáme trocha soli a zmes nalejeme na zemiaky. Prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 190 °C zapekáme asi 20 minút.
  3. Potom odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút, kým zemiaky na povrchu nie sú chrumkavé.