Zapekaný špenát so zemiakmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup- Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha osolíme
a dochutíme roztlačeným cesnakom. Ak sú listy príliš veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Olúpané zemiaky
nakrájame na kolieska. Polovicu z nich poukladáme do vymastenej a vysypanej zapekacej misy. Navrstvíme ochutené špenátové listy, nakrájané paradajky, na kocky nakrájanú šunku a posypeme mletým korením.
- Navrch poukladáme zvyšné kolieska zemiakov. Vajcia rozmiešame so smotanou, pridáme trocha soli a zmes nalejeme na zemiaky. Prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 190 °C zapekáme asi 20 minút.
- Potom odkryjeme a dopekáme ešte asi 10 minút, kým zemiaky na povrchu nie sú chrumkavé.
|