Zapekaný jahodovo-malinový pohár
Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 14. apríla 2014
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 14. apríla 2014
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Jahody s malinami orestujeme s cukrom, kým nepustia šťavu. Pridáme vodku. Podávame v pohárikoch.
- 2
Pena: Bielky vyšľaháme, medzitým dáme variť cukor do vody pri teplote 160°C.
- 3
Po uvarení sirup pridáme do vyšľahaných bielkov. Ešte spolu šľaháme, kým zmes nevychladne. Penu dáme navrch pohárov a povrch opálime, aby jemne skaramelizoval.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu