Zapekaný jahodovo-malinový pohár

Martina Rybanská
šéfkuchárka reštaurácie Par Café v Bratislave, 14. apríla 2014
Zapekaný jahodovo-malinový pohár
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
250 g
100 g
100 ml
Bielková pena:
100 ml
100 g
30 ml




Postup

  1. 1

    Jahody s malinami orestujeme s cukrom, kým nepustia šťavu. Pridáme vodku. Podávame v pohárikoch.

  2. 2

    Pena: Bielky vyšľaháme, medzitým dáme variť cukor do vody pri teplote 160°C.

  3. 3

    Po uvarení sirup pridáme do vyšľahaných bielkov. Ešte spolu šľaháme, kým zmes nevychladne. Penu dáme navrch pohárov a povrch opálime, aby jemne skaramelizoval.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia