Zapekaný baklažán

Autor receptu: lyali

Keďže som s mierou mäsožravá :-), zeleninku môžem :-). Takže pre s mierou mäsožravých a milovníkov baklažánu nenáročný recepis :-)

3
porcie
20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné. Ejha, cibuľu nevidím na foto... dočasne sa niekam zagúľala...
  2. Baklažán umyjeme, zbavíme ho tej jeho zelenej čiapočky a prekrojíme pozdĺžne na štvrtinky.
  3. A tie na primerane veľké kúsky.
  4. Osolíme a necháme vypotiť (asi 10 min).
  5. Zapekaciu nádobu potrieme olivovým olejom.
  6. Vypotený baklažán osušíme v papierovej utierke.
  7. Poukladáme do zapekacej nádoby.
  8. Očistenú cibuľu nakrájame na štvrtky a rozoberieme na lupene. Poukladáme na baklažán. Všetko posypeme bylinkovou soľou a pokvapkáme olivovým olejom.
  9. Paradajky som prekrojila na menšie kúsky.
  10. Pridáme ich do zapekacej misky spolu so šťavou a tymiánom.
  11. Rozmrvíme feta syr. A dáme piecť. Voňavé kúzlo sa rozptýli Vaším príbytkom (vôňa jedla znamená pre mňa spomienky na ľudí, miesta, rozprávku) :-)
  12. Hotovo :-)
  13. Pri podávaní šup s upečeným tymiánom preč a vymeníme ho za čerstvý. Dobrú chuť :-)