Zapekaný baklažán
Autor receptu: lyali
Keďže som s mierou mäsožravá :-), zeleninku môžem :-). Takže pre s mierou mäsožravých a milovníkov baklažánu nenáročný recepis :-)
3 porcie |
20 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné. Ejha, cibuľu nevidím na foto... dočasne sa niekam zagúľala...
- Baklažán umyjeme, zbavíme ho tej jeho zelenej čiapočky a prekrojíme pozdĺžne na štvrtinky.
- A tie na primerane veľké kúsky.
- Osolíme a necháme vypotiť (asi 10 min).
- Zapekaciu nádobu potrieme olivovým olejom.
- Vypotený baklažán osušíme v papierovej utierke.
- Poukladáme do zapekacej nádoby.
- Očistenú cibuľu nakrájame na štvrtky a rozoberieme na lupene. Poukladáme na baklažán. Všetko posypeme bylinkovou soľou a pokvapkáme olivovým olejom.
- Paradajky som prekrojila na menšie kúsky.
- Pridáme ich do zapekacej misky spolu so šťavou a tymiánom.
- Rozmrvíme feta syr. A dáme piecť. Voňavé kúzlo sa rozptýli Vaším príbytkom (vôňa jedla znamená pre mňa spomienky na ľudí, miesta, rozprávku) :-)
- Hotovo :-)
- Pri podávaní šup s upečeným tymiánom preč a vymeníme ho za čerstvý. Dobrú chuť :-)