Zapekané zemiaky s bryndzou

Autor receptu: oco

Obľúbene jedlo nášho syna ale on slaninku nemusí nevie o čo prichádza.

4
porcie
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Uvaríme zemiaky v šupke v osolenej vode,ošúpeme a nakrájame na kolieska.Zapekaciu misu vymastíme maslom na dno dáme zemiaky.Na túto vrstvu nadrobíme bryndzu a syr a celý postup opakujeme.Zakončíme vrstvou bryndze a syra.
  2. Jednotlivé vrstvy polejeme upraženou oravskou slaninou. Rozmixujeme kyslú smotanu s vajíčkami a trochou polohrubej múky dochutíme soľou.Zmesou zalejeme zemiaky a dáme zapiecť do vyhriatej rúry
  3. Pri porcovaní na tanier posypeme pažítkou/v sezóne/ alebo petržlenovou vňaťou.