Zapekané zemiaky fotorecept

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 2. augusta 2011

Recept na každý deň.

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

1500 g
6 ks
4 ks (natvrdo)
Na bešamel:
310 g
1 čl (sladká)
2 čl
0,5 čl
0,5 čl
0,25 čl (mleté)
Ostatné:




Postup

  1. 1

    Na troške bravčovej masti opražíme cibuľku.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na opraženej cibuľke si opražíme špekačky nakrájané na kocky.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka si dáme variť. Keď voda zovrie odčítame 7-10 minút - vajíčka na tvrdo.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky nastrúhame na hranolky.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polovicu hranoliek dáme na plech s olejom. Osolíme.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na hranolky naukladáme opražené špekačky...

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalej vajíčka nakrájané na pásiky.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A druhú polovicu zemiakov.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na zálievku si pripravíme Tatra-mlieko.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do Tatra-mlieka pridáme sladkú červenú papriku...

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ďalej vegetu...

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom kari korenie...

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ďalej čierne mleté korenie a soľ.

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Všetko dôkladne zmiešame a nalejeme na zemiaky

    Zapekané zemiaky (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Pečieme pri 250°C asi 1 hodinu Podávame s kyslou uhorkou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

akeber
taký pekáč mám aj ja.......ale prázny....ja dávam kyslú smotanu a vajíčka vyskúšam podla teba Tatra mlieko........si šikovný :D
frona
V Tvojom veku som už tiež varila....a pripomenul si mi, ako som robila ťahanú štrúdlu..... zemiačky môžem na každý spôsob,takže vyskúšam....
sonal
Zase uzasny recept od sikovneho mladeho kuchara...
huck
@Blackwolfer -perfektne profesionalne spracovany fotopostup. Krasne chutne jedlo - zemiaky celkom inak! Super ! Určite pripravim, všetky suroviny mam doma. Maš moj obdiv, si naozaj velmi šikovny.
dogagador
francuzske zemiaky po slovensky :-) - aj mne sa to paci, urobim. inak francuzske zemiaky vo Francuzsku vobec nepoznaju ...
evanaaa
Dogagador, ani v Španielsku španielske vtáčky a podobne, ale nevadí, hlavné je, že nám to chutí a je to naše. A náš malý kuchárik to pekne esteticky spravil a iste aj chutne, dala by som si z tých jeho zemiačkov.
diabambulka
chcem pochváliť kucháre krásne spracovaný recept, si veľmi šikovný, doma musia mať z teba veľkú radosť...
jerica
@blackwolfer , môžem sa ťa niečo spýtať? čo ťa ešte zaujíma okrem varenia , určite veľa čítaš , ale čo iné (hudba,technika,autá?!!)!? pýtam sa ťa preto aby som to mohla porovnať s mojimi vnúčatami ktoré sú v tvojom veku:-) poprosím úprimne,ďakujem .
blackwolfer
@jerica čítať čítam ale nie veľa. potom sa zaujímam o astronómiu, skladám origami (Japonské umenie skladania papiera), Pletenie náramkov priateľstva, robenie nervov bratovi a podobne.
acik
Obdivujem takého šikovného chalana ako si ty...ja mám tiež takého v tvojom veku,- varenie ho síce zaujíma, no zatiaľ len pozoruje a mieša... sám sa ešte neodváži variť. Si super, len tak pokračuj, nech ti to vydrží !!!!
majkaj1
ďakujem za inšpiráciu k dnešnému obedíku - mňam, mňam .... obdivujem mladého kuchára...zišiel by sa mi doma, moje detičky veľmi varenie nezaujíma...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia