Odkedy ho používam, robenie palaciniek je pre mňa radosť...:) Foto pridám, až keď ich budem robiť .
15-17 ks
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Všetko rozšľaháme a cesto necháme 5 minút odpočívať. Ak chce niekto palacinky so slanou náplňou, vanilkový cukor vynechá.
- 2
Palacinky sa netrhajú, sú jemné a krásne sa obracajú. Samozrejme na teflónovej panvici.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
babav - to som povedala aj ja, keď som dostala recept, ale presvedčila som sa, že šetriť netreba. Je to na úkor palaciniek. Samozrejme, netvrdím, že toto cesto je najlepšie na svete, je to MOJE odskúšané cesto, a chcela som sa s ním podeliť. Samozrejme, každý si robí, ako uzná za vhodné.
Kimlo - ja tak dávam do lievancov jabĺčka - sú fajn šťavnaté :)
A tie 4 vajicka na pol litra mlieka ? Jasne, ze sa cesto nemöze trhat. Vravis Sjuz, ze netreba na vajickach setrit, ale nie vsetko, co je dobre je aj zdrave. Casto mame uz tie nase chute "prechutene ".
3 dcl mlieka, 2 dcl vody, 1 dcl oleja, 2 vajcia, 20 dkg hladkej múky, štipka soli
POSTUP PRÍPRAVY
Čo môže byť na palacinkách geniálne???? To, že sa nelepia a sú jemnučké a nadýchané ako obláčik. Všetky prísady spolu zmiešame (ak ich chcete mať "hutnejšie" - pridajte viac múky). Palacinky pečieme na poriadne rozohriatej panvici a len pri prvej potrieme panvicu olejom. Na ostatné to už nie je potrebné. Hotové palacinky môžeme "použiť" na sladký spôsob, ale aj na slaný - naplníme šunkou, syrom, kečupom, čímkoľvek. Chutia výborne. Vyskúšajte!