Zapekané obložené sójové rezne
Autor receptu: natassa22
Keďže som bola najskôr vegetariánom, a potom vegánom, pre mňa nebolo na nete
nikdy dosť receptov. Preto tu teraz ponúkam recept na sójové rezne, ktorý som zhodou
náhod robila naposledy včera. U nás všetkým veľmi chutí, tak snáď si to vyskúša doma
aj niekto z Vás. Inšpirácia pochádza z takto robeného mäsa, teda kto chce, môže
namiesto sójových rezňov urobiť kuracie..
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si vývar na rezne - dame vrieť vodu, do ktorej ja dávam zeleninový bujón, tekuté Maggi korenie, čierne mleté korenie.. Keď je vývar v bode varu, nasypeme doň celý sáčok sójových sušených rezňov a povaríme 15-20 min, kým nie sú rezníky mäkké a šťavnaté.
- Kým sa rezne varia vo vývare, nakrájame si uhorky na tenké plátky ( okrem uhoriek dávam často aj zaváraný ananás, fazuľové struky, broskyňu, atď... podľa chuti a fantázie ) :)
- Keď máme rezníky hotové, vyberieme ich z hrnca a poukladáme na plech na pečenie.
Na každý rezeň dáme tenký plátok uhorky (alebo ananásu, alebo hocičoho), a prekryjeme plátkom údeného syra (pre vegánov - použijeme sójový syr alebo rastlinný syr).
Dáme do predhriatej rúry zapiecť na cca 15 min na 200 stupňov.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť!