Zapekané jahody so škoricovým mascarpone

Silvia Vargová
cukrárka hotela Danubia Gate v Bratislave, 4. júna 2015
Zapekané jahody so škoricovým mascarpone
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
150 g
80 g
2 ks
15 g




Postup

  1. 1

    Mascarpone vymiešame s cukrom, škoricou a žĺtkami. Jahody pokrájame a vložíme do zapekacej misky.

  2. 2

    Jahody zalejeme ochuteným mascarpone. Dáme do rúry piecť vo vodnom kúpeli pri teplote 160 °C.

Diskusia k receptu

adakovalinka
@evanaaa na jedálnom lístku to znelo úžasne, ale chuť mascarpone bola veľmi zlá, nedochutené, aj keď tu je škorica, tak neviem... a takiež niečo tam smrdelo ako cesnak, neviem či kuchár nakrájal jahody cesnakovým nožom alebo čo sa tam dialo
bbbarty
Veľmi chutné, rýchle a nezvyčajné. :) Skvelý recept, ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia