Foto: michelle26
Toto jedlo vziklo ako improvizácia a odpoveď na otázku, čo s karfiolom (keďže drahý nechcel klasiku - vypražaný)... Suroviny som vyberala podľa "čo dom Zobraziť celý popisToto jedlo vziklo ako improvizácia a odpoveď na otázku, čo s karfiolom (keďže drahý nechcel klasiku - vypražaný)... Suroviny som vyberala podľa "čo dom dal" a už teraz si viem predstaviť iné variácie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na začiatku som rozobrala stredne veľký karfiol na ružičky a trochu predvarila. Cestoviny som uvarila.
- 2
Predvarený karfiol som rozobrala na malé ružičky, hlúbiky som pokrájala. V zapekacej mise som zmiešala karfiol, pokrajané sušené paradajky v bylinkovom oleji spolu s 2 - 3 lyžicami tohto oleja, pokrájanú kápiu, šampiňóny, sol a korenie. Už som nepridávala ďalšie koreniny, pretože som použila bylinkový olej z paradajok. K zmesi som pridala uvarené cestoviny, dobre premiešala, aby sa chute prepojili. Vrch som zarovnala.
- 3
Vajíčka som rozšľahala s trochou mlieka, a potom pridala kyslú smotanu 14 %. Zmes som poliala touto vajíčkovou zmesou. Na vrch som postrúhala eidam, podľa chuti, nám chutí, takže kľudne viac :)
- 4
Zapekaciu misu som zakryla alobalom a šup do rozohriatej trúby. Nepoviem vám ako dlho som cestoviny piekla, pretože varím od oka a nie podľa času (len výnimočne kontrolujem hodinky), mohlo to byt cca 25 - 30 min na 180 °C. Keď som usúdila, že cestoviny vyzerajú ok, odokryla som alobal a nechala dopiecť tak, aby syrový povrch chytil peknú zlatovo-hnedú farbu. Výsledok "čo dom dal" chutil aj môjmu mäsožravcovi, ktorý odporúča podávať zapečené cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu