Zapečné cestoviny s karfiolom

michelle26 - bez fotkymichelle26, 1. júna 2016

Toto jedlo vziklo ako improvizácia a odpoveď na otázku, čo s karfiolom (keďže drahý nechcel klasiku - vypražaný)... Suroviny som vyberala podľa "čo dom Zobraziť celý popisToto jedlo vziklo ako improvizácia a odpoveď na otázku, čo s karfiolom (keďže drahý nechcel klasiku - vypražaný)... Suroviny som vyberala podľa "čo dom dal" a už teraz si viem predstaviť iné variácie.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
1 ks
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Na začiatku som rozobrala stredne veľký karfiol na ružičky a trochu predvarila. Cestoviny som uvarila.

  2. 2

    Predvarený karfiol som rozobrala na malé ružičky, hlúbiky som pokrájala. V zapekacej mise som zmiešala karfiol, pokrajané sušené paradajky v bylinkovom oleji spolu s 2 - 3 lyžicami tohto oleja, pokrájanú kápiu, šampiňóny, sol a korenie. Už som nepridávala ďalšie koreniny, pretože som použila bylinkový olej z paradajok. K zmesi som pridala uvarené cestoviny, dobre premiešala, aby sa chute prepojili. Vrch som zarovnala.

  3. 3

    Vajíčka som rozšľahala s trochou mlieka, a potom pridala kyslú smotanu 14 %. Zmes som poliala touto vajíčkovou zmesou. Na vrch som postrúhala eidam, podľa chuti, nám chutí, takže kľudne viac :)

  4. 4

    Zapekaciu misu som zakryla alobalom a šup do rozohriatej trúby. Nepoviem vám ako dlho som cestoviny piekla, pretože varím od oka a nie podľa času (len výnimočne kontrolujem hodinky), mohlo to byt cca 25 - 30 min na 180 °C. Keď som usúdila, že cestoviny vyzerajú ok, odokryla som alobal a nechala dopiecť tak, aby syrový povrch chytil peknú zlatovo-hnedú farbu. Výsledok "čo dom dal" chutil aj môjmu mäsožravcovi, ktorý odporúča podávať zapečené cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Rada zapekám karfiol, niekedy spolu s brokolicou, poprípade pridám nakrájanú šunku, alebo ako ty s cestovinymi, tiež môže byť, zálievku podobnú, alebo bešamel.....a vždy je to chutné.
hopsinka
Mám moc ráda karfiol na různé způsoby a proto vyzkouším i tento, protože vypadá moc chutně. děkuji za další pěkný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia