Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou fotorecept

mataaa - fotkamataaa, 19. novembra 2015
Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)
Foto: mataaa

Inšpirácia na internete, dúfam, že vám bude rovnako chutiť ako nám.

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

 (šľahačka)
 (alebo solčanka)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ružičkový kel si očistíme od vrchných lístkov, umyjeme a dáme variť do posolenej vody cca. 5 min.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Po uvarení ho dáme do vymastenej zapekacej misy v jednej vrstve - množstvo teda nechávam na vás, podľa velkosti misy. Ja som mala 20x28 cm a vyšlo mi ho asi 500-600 g v surovom stave.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Očistíme si zemiaky a surové ich nastrúhame na veľkých očkách. Množstvo asi toľko, koľko dáte kelu. Zemiaky rozdelíme na jednu a dve tretiny.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Do tých 2/3 pridáme 200g sladkú smotanu, soľ, eventuálne vegetu (alebo solčanku) a zamiešame.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Túto zmes navrstvíme na a pomedzi ružičkový kel a dáme do rúry na 180 stupňov 30 minút zapiecť.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si na viackrát na oleji vysmažíme zvyšné posolené zemiaky (nesolíme dopredu, aby nepustili šťavu). Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Vzniknutú krustu uložíme na predpečený kel so zemiakmi a vložíme späť do rúry ešte 10-15 minút dopiecť.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so šalátom alebo zeleninou ako hlavné jedlo, alebo teplú večeru. Dobrú chuť.

    Zapečený ružičkový kel s chrumkavou zemiakovou krustou (fotorecept)  - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vdaka za vyborny recept.Moze to byt aj ako samostatne jedlo i ako priloha k masu.5*
Vyzerá to dobre, pokojne by som sa ponúkla. Akurát mne by sa asi medzi bodom 6 a 7 stratila tá krusta v brušku :-)