Zapečené šampiňóny

Autor receptu: dada1010

Toto je môj obľúbený recept, pôvodne to boli plnené šampióny ale s tým bolo veľa roboty, a kedže ja varím rada ale rýchlo, tak som si ho trošku upravila. Dúfam, že Vám bude chutiť. Nakoľko máme v rodine celiatika, tak moje recepty budú vhodné aj pre bezlepkovú dietu.

20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené na hrubšie kolečká nakrájané zemiaky uložíme do zapekacej misy, zalejeme šľahačkou do ktorej sme rozdrobili bujón, prípadne kto má rád slanšie tak aj prisolí a dáme prikryté do rúry.
  2. Očistené šampiňony pokrájame, podusíme na cibuľke, pridáme šunku na pásiky, ďalej pridáme roztierateľný syr, osolíme a okoreníme. Môžeme ochutiť aj bylinkami.
  3. Skoro mäkké zemiaky vytiahneme z rúry, navrch rozložíme šampiónovú hmotu, posypeme strúhaným syrom a dáme už odokryté zapiecť.