Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom fotorecept

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 6. novembra 2010

Výborný receptík, kto má rád tekvičku a syr.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

500 g
100 g
100 ml
10 - 15 dkg
1 črievko
3 ks




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, nakrájame na plátky hrubé asi 1 centimeter. Jadierka vyberieme. Obalíme v hladkej múke a opečieme z každej strany na oleji. Bryndzu, vajcia, mlieko, petržlenovú vňať, syrokrém, čierne korenie, spolu všetko vymiešame na jemnú kašu

    Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme a vložime polovicu opečenej tekvice. Osolíme, okoreníme. Zalejeme polovicou vymiešanej masy. Uložíme druhú časť opečenej tekvice. Znovu osolíme, okoreníme a poukladáme nakrájany syr Niva na malé kocočky a zalejeme zvyšnou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme.

    Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu nemusíme podávať nič. Jedlo je veľmi chutné a sýte. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ilusa
Skusim urcite,len nech dorastie tekvicka,potom napisem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia