Zapečená hrianka so sviečkovicou, s jablkom a so syrom

Ivan Štefula
šéfkuchár hotela Magnus v Trenčíne, 6. septembra 2015
Zapečená hrianka so sviečkovicou, s jablkom a so syrom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
podľa potreby
100 g
400 g
200 g
kúsok
4 - 8 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo sviečkovice nakrájame 100 – 150 g kúsky, ktoré mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Z jednej strany opečieme sprudka, obrátime, znížime príkon tepla a necháme mäso pomaly opekať, aby zostalo vnútri ružové a šťavnaté.

  2. 2

    Jablká zbavíme šupky, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a zbavíme jadrovníka. Takto pripravené jablká vložíme do vody s rozpusteným cukrom, so škoricou a pomaly na slabom ohni varíme, aby nabrali chuť škorice.

  3. 3

    Jablká necháme vychladnúť. Na opečenú hrianku položíme hotové mäso, potom jablko, nakoniec zakryjeme gorgonzolou a dáme zapiecť do rúry.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: