Zapečená bageta s praženicou

Autor receptu: bobox

"Čo na raňajky?" - asi častá otázka v každej domácnosti. Hlavne keď naše ratolesti nad všetkým ohŕňajú nosom. Nič prevratné Vám neprinášam ale chutí to dobre a aj na pohľad je to vcelku pekné. Neuvádzam presný pomer ingrediencií - to je na každom z nás, koľko čoho.

10 minút
príprava
4-5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z vajec a mladej cibuľky urobíme praženicu. Bagetu alebo žemľu pozdľžne prekrojíme (môžeme použiť aj toastový chlebík alebo akýkoľvek chlebík). Na bagetu uložíme šunku, papriku nakrájanú podľa vlastnej vôle, prekryjeme plátkom syra- môže byť aj strúhaný. Nakoniec na to všetko pridáme praženicu, posypeme mletou červenou paprikou a nasekanou vňaťou z cibuľky (môže byť aj pažítka) . Takto pripravenú bagetu dáme na pár minút zapiecť pod gril - mne sa osvedčila mikrovlnná rúra s grilom. Podávame s akoukoľvek zeleninou. Dobrú chuť.