Zápalky fotorecept
Foto: tejaja
Každý si pod slovíčkom "zápalky" predstaví rovnaký predmet. Ale čo ak to slovíčko za sebou skrýva chutné drobné vianočné pečivo?
1 dávka
porcia
porcia
70 (+chladenie) minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
30 g |
|
60 g mleté |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
Na obaľovanie: | |
3 ks |
|
Na namáčanie: | |
(alebo čokoládová poleva) |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, tuk, mleté orechy, žĺtok a prášok do pečiva spracujeme na cesto a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.
- 2
Potom cesto vyberieme a rozdelíme na menšie časti. Každú rukami vyšúľame na dlhé šúľky s priemerom 0,7-1 cm, hrubšie nie.
- 3
Nakrájame na dĺžku asi 5 cm a uložíme na plech na pečiacu fóliu (alebo vymastíme plech).
- 4
Pečieme na 180 °C asi 10 minút dobleda.
- 5
Upečené valčeky ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre. Necháme vychladnúť.
- 6
Konce "zápaliek" namáčame do rozpustenej čokolády alebo čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
Tiež orechové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem. :)