Drobné orechové pečivo
Drobné orechové pečivo

Zápalky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 29. novembra 2023
Zápalky (fotorecept)
Foto: tejaja

Každý si pod slovíčkom "zápalky" predstaví rovnaký predmet. Ale čo ak to slovíčko za sebou skrýva chutné drobné vianočné pečivo?

1 dávka
porcia
70 (+chladenie) minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
200 g
30 g
60 g mleté
1 ks
1/2 KL
Na obaľovanie:
3 ks
Na namáčanie:
 (alebo čokoládová poleva)




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, tuk, mleté orechy, žĺtok a prášok do pečiva spracujeme na cesto a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.

  2. 2

    Potom cesto vyberieme a rozdelíme na menšie časti. Každú rukami vyšúľame na dlhé šúľky s priemerom 0,7-1 cm, hrubšie nie.

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakrájame na dĺžku asi 5 cm a uložíme na plech na pečiacu fóliu (alebo vymastíme plech).

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 °C asi 10 minút dobleda.

  5. 5

    Upečené valčeky ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre. Necháme vychladnúť.

    Zápalky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Konce "zápaliek" namáčame do rozpustenej čokolády alebo čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia