Drobné orechové pečivo

Zápalky (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Každý si pod slovíčkom "zápalky" predstaví rovnaký predmet. Ale čo ak to slovíčko za sebou skrýva chutné drobné vianočné pečivo?

1 dávka
porcia
70 (+chladenie) minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor, tuk, mleté orechy, žĺtok a prášok do pečiva spracujeme na cesto a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.
  2. Potom cesto vyberieme a rozdelíme na menšie časti. Každú rukami vyšúľame na dlhé šúľky s priemerom 0,7-1 cm, hrubšie nie.
  3. Nakrájame na dĺžku asi 5 cm a uložíme na plech na pečiacu fóliu (alebo vymastíme plech).
  4. Pečieme na 180 °C asi 10 minút dobleda.
  5. Upečené valčeky ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre. Necháme vychladnúť.
  6. Konce "zápaliek" namáčame do rozpustenej čokolády alebo čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.