Drobné orechové pečivo
Zápalky (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Každý si pod slovíčkom "zápalky" predstaví rovnaký predmet. Ale čo ak to slovíčko za sebou skrýva chutné drobné vianočné pečivo?
1 dávka porcia |
70 (+chladenie) minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Múku, cukor, tuk, mleté orechy, žĺtok a prášok do pečiva spracujeme na cesto a dáme do chladničky na hodinu odpočívať.
- Potom cesto vyberieme a rozdelíme na menšie časti. Každú rukami vyšúľame na dlhé šúľky s priemerom 0,7-1 cm, hrubšie nie.
- Nakrájame na dĺžku asi 5 cm a uložíme na plech na pečiacu fóliu (alebo vymastíme plech).
- Pečieme na 180 °C asi 10 minút dobleda.
- Upečené valčeky ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre. Necháme vychladnúť.
- Konce "zápaliek" namáčame do rozpustenej čokolády alebo čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.