Zákvasový zákusok

antinea - fotkaantinea, 20. augusta 2012
45 minút
príprava

Suroviny

30 dkg
30 dkg
1 dcl
1 čajová lyžička
2-3 polievkové lyžice
1 kelímok
1 malá flaštička podľa chuti (čučoriedkový, višňový alebo jahodový)
1-2 balenia /horká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    múku, páškový cukor, olej, sódu bikarbónu, kakao a zákvas spolu zmiešame ( mixérom ), zmes vylejeme na vymastený a vymúčený plech a dáme piecť do vopred rozohriatej trúby na 180 stupňov cca na pol hodinku.

  2. 2

    na upečený korpus natrieme džem ( ak máte doma zavárané čučoriedky, môžete ich dať na koláč namiesto džemu a aj trosku pokropiť cesto zo šťavou zo zaváraniny)

  3. 3

    celý koláč nakoniec polejeme rozpustenou čokoládou na varenie ( ja do nej pridávam aj trošku cery a pár kvapiek oleja)

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: