Základný krém

damisa - fotkadamisa, 6. decembra 2011

krém na plnenie zákuskov

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 ml
40 g
25 g
250 g
60 g
1 ks
20 ml

Postup

  1. 1

    dve tretiny mlieka s kryštálovým a vanilkovým cukrom dáme variť, pridáme zbytok mlieka rozmiešané so zlatým klasom a žĺtkom do vriaceho mlieka a uvaríme krém, ktorý po odstavení občas premiešame, aby nechytil kôru. Do vychladnutého krému pridáme rum a zamiešame zmaknuté maslo a vyšlaháme hladký krém. Môžeme pridať kakao, kávu, orechy, karamel a pod.

Diskusia k receptu

danculka
Ja radšej uprednostňujem krém,kde zálkad sa robí nad parou zo šlahaných vajíčok a potom sa pridá to, aký ho chceme mať,čokoládový, karamelový, orechový atd.je trvácnejší a dá sa uložiť v mrazničke a použiť hocikedy...používam aj tieto krémy,ale menej...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha