Základ na lečo z ačokči (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som si pripravila základ na lečo z ačokči. Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika

120 minút
príprava
30 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Posledné ačokči....
  2. Malé plody som nakrájala na plátky.
  3. Vo veľkej mise ich osolíme a necháme hodinu postáť.
  4. Na kocôčky nakrájame aj paradajky.
  5. Po hodine zmiešame obe zeleniny.
  6. Pripravíme si poháre.
  7. Zmes paradajky a ačokči plníme nasucho do pohárov tak, že ich natlačíme čo najviac. Potom poháre zavrieme.
  8. Sterilizujeme pri teplote 90 stupňov asi 30 minút.
  9. Keď by sme si chceli robiť z polotovaru lečo, jednoducho na olej dáme cibuľu( možeme aj klobásky) a postupujeme ako pri klasickom leči, pridaním vajec.
  10. Z mojej dávky vyšlo 5 malých 3 dcl pohárikov. Na skúšku je to akurát.