Základ na lečo z ačokči (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes som si pripravila základ na lečo z ačokči. Plody obsahujú pre náš organizmus dôležité látky ako betakarotén, horčiny, vitamíny C, B1 a B2. Konzumácia čerstvých plodov napomáha metabolizmu cukrov a zlepšuje psychickú pohodu. Vhodné sú na priamu konzumáciu vo forme zeleninových šalátov. V kuchyni sa odporúča naplniť ich mletým mäsom, použiť do zmesi s inou zeleninou, zapekať či pridávať do polievok. Plody sú chutné aj sterilizované v sladkokyslom náleve ako nakladané uhorky alebo ako paprika
120 minút príprava |
30 minút na 90 °C |
Postup
- Posledné ačokči....
- Malé plody som nakrájala na plátky.
- Vo veľkej mise ich osolíme a necháme hodinu postáť.
- Na kocôčky nakrájame aj paradajky.
- Po hodine zmiešame obe zeleniny.
- Pripravíme si poháre.
- Zmes paradajky a ačokči plníme nasucho do pohárov tak, že ich natlačíme čo najviac. Potom poháre zavrieme.
- Sterilizujeme pri teplote 90 stupňov asi 30 minút.
- Keď by sme si chceli robiť z polotovaru lečo, jednoducho na olej dáme cibuľu( možeme aj klobásky) a postupujeme ako pri klasickom leči, pridaním vajec.
- Z mojej dávky vyšlo 5 malých 3 dcl pohárikov. Na skúšku je to akurát.