Záhradná opekačka (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Konečne sa nám podarilo ísť k babke a užiť si deň oddychu. Buď nám neprialo počasie, alebo choroba. S deťmi sme sa vybláznili v bazéne a pri hrách. No najviac sme sa všetci tešili na opekačku. Škoda, že obrázok necítite, lebo to rozvoniavalo po celej dedine.

4+2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozložíme si oheň. Skôr, ako sa nám spraví pahreba, nakrájame si zemiaky, 2 špekačky, klobásu a slaninku.
  2. Nakrájané a umyté zemiaky poukladáme na alobal, nato špekačky a slaninka.
  3. Navrch pridáme klobásku. Osolíme a posypeme čiernym korením. Navrch zase zemiaky, špekačky, slaninka a klobáska. Osolíme a posypeme korením. Všetko prikryjeme zemiakmi.
  4. Zabalíme alobalom a kraje postláčame, aby nám nič neutieklo. Šup s tým nad pahrebu (2 tehly a plech).
  5. Pri opekačke by sme sa nezaobišli bez opekaných špekačiek. Nakrojíme, napichneme a dáme nad pahrebu.
  6. Zemiaky sa nám medzitým upiekli. Vôňa aj chuť je vynikajúca.
  7. Dopečieme špekačky.
  8. Naberieme na tanier. S chuťou sa pustíme do špekačiek.
  9. Alebo zemiakov.