Záhradná opekačka (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Konečne sa nám podarilo ísť k babke a užiť si deň oddychu. Buď nám neprialo počasie, alebo choroba. S deťmi sme sa vybláznili v bazéne a pri hrách. No najviac sme sa všetci tešili na opekačku. Škoda, že obrázok necítite, lebo to rozvoniavalo po celej dedine.
4+2 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozložíme si oheň. Skôr, ako sa nám spraví pahreba, nakrájame si zemiaky, 2 špekačky, klobásu a slaninku.
- Nakrájané a umyté zemiaky poukladáme na alobal, nato špekačky a slaninka.
- Navrch pridáme klobásku. Osolíme a posypeme čiernym korením. Navrch zase zemiaky, špekačky, slaninka a klobáska. Osolíme a posypeme korením. Všetko prikryjeme zemiakmi.
- Zabalíme alobalom a kraje postláčame, aby nám nič neutieklo. Šup s tým nad pahrebu (2 tehly a plech).
- Pri opekačke by sme sa nezaobišli bez opekaných špekačiek. Nakrojíme, napichneme a dáme nad pahrebu.
- Zemiaky sa nám medzitým upiekli. Vôňa aj chuť je vynikajúca.
- Dopečieme špekačky.
- Naberieme na tanier. S chuťou sa pustíme do špekačiek.
- Alebo zemiakov.