Zachránená quinoa
Autor receptu: aleana
Toto ani nie je recept, lebo podobných receptov je na Vareche veľa a quinoa je potravina,
s ktorou sa dá doslova čarovať. Je to skôr na inšpiráciu, ako sa dá napraviť aj zdanlivo
pokazený obed :-)
1 porcia |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Takže: uvarila som si quinou, ale veľmi som ju posolila. Mám rada slané, ale toto bolo aj na mňa moc...čo s tým? Rozmýšľala som a nápad nenechal na seba dlho čakať. Ako zriedim slanosť v uvarenom pokrme? Sú rôzne triky, napr. v presolenej polievke povariť zemiak, ale toto tu nebude fungovať...čo by sa ešte dalo urobiť? Jedine to, že do uvarenej quinoy zamiešam nejakú ďalšiu potravinu, ktorú zvyknem soliť a ktorá bez soli nemá výraznú chuť. A to je napr. vajce. Tak som si uvarila vajíčko na tvrdo s tým, že som ho už potom nesolila. Ďalšia vhodná potravina na tento účel je zelenina. Kúpila som čínsku kapustu, paradajky a papriku. Všetko som nakrájala na drobno, zamiešala do quinoy a pridala dve alebo tri lyžičky bieleho jogurtu (akože dressing). Čo vám budem hovoriť- mňamka neskutočná! A čo je najhlavnejšie - výsledný pokrm bol slaný tak akurát :-)
- Inak postup na varenie - 1 diel quinoy na 2 diely vody, varí sa 15-20 min. (ako ryža)