Z núdze cnosť fotorecept

elekra - fotkaelekra, 10. marca 2012
Z núdze cnosť (fotorecept)
Foto: elekra

Pokazila sa mi mraznička, tak rýchlo využiť v nej odložené potraviny.... Mala som tam lístkové cesto a mrazené jahody, tak vznikol poobedňajší dezertík ku Zobraziť celý popisPokazila sa mi mraznička, tak rýchlo využiť v nej odložené potraviny.... Mala som tam lístkové cesto a mrazené jahody, tak vznikol poobedňajší dezertík ku káve.

3-4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

0,5 kg
1 kg
1 ks
0,4 kg
0,2 kg
2-3 lyžice
2-3 lyžice
2 sáčky
1 dcl
1 lyžica

Postup

  1. 1

    Z rozmrazeného lístkového cesta si vykrojím kolieska, polovicu plných, druhá polovica bude s vykrojeným stredom. Potriem rozšľahaným žĺtkom a upečiem.

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si dám do kastrólika variť 1 kg zmrazených jahôd. Pridám 2-3 lyžice hnedého cukru (podľa chuti sa môže pridať aj viac), jeden vanilínový cukor a nechám prevrieť. Obrázok je trochu nejasný, ospravedlňujem sa milým varecháčkam a varecháčom.

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám deci marasky (višňový likér) a zahustím lyžicou kukuričného škrobu rozmiešaného v troške studenej vody. Nechám cca 5 minút prevrieť.

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvlášť vymiešam tvaroh s kyslou smotanou, 2 lyžicami práškového cukru a druhým sáčkom vanilínového cukru

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na hladký krém.

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté upečené cesto

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    si uložím na tanier tak, že na spodok si dám plné kolieska,

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na ne položím kolieska s otvorom,

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    naplním tvarohovým krémom.

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krém dám aj na tanierik

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a všetko polejem jahodovou omáčkou. V lete sa dezert môže prizdobiť mätovým lístkom. Omáčku môžeme použiť teplú ale aj studenú. Dobrú chuť!

    Z núdze cnosť (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

babkamt
Klobúk dolu. Ale si sa vynašla a nič nevyšlo nazmar. Naopak stvorila si chutný koláčik. Gratulujem.
evanaaa
Z lístkového cesta sa dá čarovať, vidím, že si skúšala pekné mištičky. Raz som podobné robila, ale piekla spolu aj s ohrádkou,(lepila som ich pred pečením bielkom) a potom som ich naplnila traseným krémom. U teba to doplnili tie jahody.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha