Foto: elekra
Pokazila sa mi mraznička, tak rýchlo využiť v nej odložené potraviny.... Mala som tam lístkové cesto a mrazené jahody, tak vznikol poobedňajší dezertík ku Zobraziť celý popisPokazila sa mi mraznička, tak rýchlo využiť v nej odložené potraviny.... Mala som tam lístkové cesto a mrazené jahody, tak vznikol poobedňajší dezertík ku káve.
porcie
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Z rozmrazeného lístkového cesta si vykrojím kolieska, polovicu plných, druhá polovica bude s vykrojeným stredom. Potriem rozšľahaným žĺtkom a upečiem.
-
2
Medzitým si dám do kastrólika variť 1 kg zmrazených jahôd. Pridám 2-3 lyžice hnedého cukru (podľa chuti sa môže pridať aj viac), jeden vanilínový cukor a nechám prevrieť. Obrázok je trochu nejasný, ospravedlňujem sa milým varecháčkam a varecháčom.
-
3
Pridám deci marasky (višňový likér) a zahustím lyžicou kukuričného škrobu rozmiešaného v troške studenej vody. Nechám cca 5 minút prevrieť.
-
4
Zvlášť vymiešam tvaroh s kyslou smotanou, 2 lyžicami práškového cukru a druhým sáčkom vanilínového cukru
-
5
na hladký krém.
-
6
Vychladnuté upečené cesto
-
7
si uložím na tanier tak, že na spodok si dám plné kolieska,
-
8
na ne položím kolieska s otvorom,
-
9
naplním tvarohovým krémom.
-
10
Krém dám aj na tanierik
-
11
a všetko polejem jahodovou omáčkou. V lete sa dezert môže prizdobiť mätovým lístkom. Omáčku môžeme použiť teplú ale aj studenú. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu