Z núdze cnosť (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Pokazila sa mi mraznička, tak rýchlo využiť v nej odložené potraviny.... Mala som tam lístkové cesto a mrazené jahody, tak vznikol poobedňajší dezertík ku káve.

3-4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Z rozmrazeného lístkového cesta si vykrojím kolieska, polovicu plných, druhá polovica bude s vykrojeným stredom. Potriem rozšľahaným žĺtkom a upečiem.
  2. Medzitým si dám do kastrólika variť 1 kg zmrazených jahôd. Pridám 2-3 lyžice hnedého cukru (podľa chuti sa môže pridať aj viac), jeden vanilínový cukor a nechám prevrieť. Obrázok je trochu nejasný, ospravedlňujem sa milým varecháčkam a varecháčom.
  3. Pridám deci marasky (višňový likér) a zahustím lyžicou kukuričného škrobu rozmiešaného v troške studenej vody. Nechám cca 5 minút prevrieť.
  4. Zvlášť vymiešam tvaroh s kyslou smotanou, 2 lyžicami práškového cukru a druhým sáčkom vanilínového cukru
  5. na hladký krém.
  6. Vychladnuté upečené cesto
  7. si uložím na tanier tak, že na spodok si dám plné kolieska,
  8. na ne položím kolieska s otvorom,
  9. naplním tvarohovým krémom.
  10. Krém dám aj na tanierik
  11. a všetko polejem jahodovou omáčkou. V lete sa dezert môže prizdobiť mätovým lístkom. Omáčku môžeme použiť teplú ale aj studenú. Dobrú chuť!