Wafle z belgického mesta Luik fotorecept

janger - fotkajanger, 2. júna 2013
Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept)
Foto: janger

Nie su wafle ako wafle...Odlisuju sa druhom cesta, tvarom, chutou... Tieto pochadzaju z belgickeho mesta Luik (Liège, po slovensky aj Lutych). Su trochu tazsie, Zobraziť celý popisNie su wafle ako wafle...Odlisuju sa druhom cesta, tvarom, chutou... Tieto pochadzaju z belgickeho mesta Luik (Liège, po slovensky aj Lutych). Su trochu tazsie, robia sa z pevnejsieho kysnuteho cesta. Obsahuju dost cukru, hlavne toho hrudkoveho, preto sa volaju aj cukrove wafle. Je viacero receptur. Vyskusala som ich viacej, ale tieto sa mi (nam doma) pacia zatial najviac. Vyborne su hlavne hned po upeceni...Cukor pocas pecenia na povrchu skaramelizuje, co sposobi ich chrumkavost.

15
porcií

Suroviny

300 g
25 g
5 g
20 g
10 g
podľa chuti
190 g
50 ml
2 ks
160 g
Okrem toho:




Postup

  1. 1

    Cesto robime bud rucne, alebo nam pomoze robot...Suroviny nemusime vopred zahrievat. Maslo nechame pri izbovej teplote trosku zmaknut. Na dosku preosejeme muku. Spravime si taky krater. Na muku dookola nasypeme krystalovy a vanilkovy cukor, sol, trosku to zamiesame do muky a pridame maslo pokrajane na kusky. Mozeme dat aj trosku skorice, ak mate radi. Ja som ju v tomto bode zabudla pridat, dala som az neskor.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do stredu dame cerstve kvasnice a nalejeme na to studene mlieko, v ktorom sme rozmiesali vajcia.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zamiesime cesto. Nemiesime dlho. Ked sa to uz nebude prilepovat na dosku, tak to staci. Podla potreby pridame este muku. Cesto trosku pomucime a nechame pod utierkou odpocivat 15 minut.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom primiesame hrudkovy cukor. Dufam, ze je taky druh na Slovensku dostat.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z cesta spravime valcek.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrajame ho na mensie kusky. Tie moje mali okolo 60g. Ak chcete vacsie wafle, mozu byt kusky aj vacsie. No ak date cesta moc, tak wafle budu mat iny tvar, ako by mali mat. Tento druh by nemal byt stvorcovy, ale viac taky oblukovity, s neuzavretymi okrajmi. Vyslo mi 15 kuskov. Kludne mozete robit aj mensie.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z tychto kuskov spravime gulicky. Nechame ich na pomucenej doske, pod utierkou, na dalsich 10 minut postat. Este cesto nebude viditelne kysnut.

  8. 8

    Potom z nich spravime take ovalceky (az tu som primiesila tu zabudnutu skoricu) a nechame asi 45minut na teplom mieste kysnut. Ja som ich dala kysnut do slabucko zapnutej rury (stupen na kysnutie cesta), do rury som dala aj misku s vriacou vodou, aby tam bolo trosku vlhko (tu vodu som parkrat vymenila, aby sa v rure udrziavala vlhkost).

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pekne zvacsili svoj objem. Mozete ich nechat kysnut aj mimo rury, ale v tom pripade by som ich zakryla, aby nevysychali.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Potom ich vo waflovaci postupne budeme piect. Mne stacilo piect tak asi 2,5 minuty. Ale to uz zalezi aj od waflovaca. V niektorych to moze trvat dlhsie.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Teraz vam ukazem, ako by nemali vyzerat. Ak date vela cesta, tak budu take stvorcove, ako ten lavy. To mam zaber este z davnejsieho pecenia. Clovek sa uci na vlastnych chybach ;-). A pozor, aby ste ich nepiekli prilis dlho, lebo sa mozu pripalit...

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Najlepsie su hned po upeceni. Ak by vam zostalo, tak sa daju ohriat napriklad na sucho v panvici. Alebo v opekaci na hrianky. V mikrovlnke radsej nie. Nebudu potom uz take chrumkave. Tieto wafle netreba po upeceni posypat cukrom, lebo su uz dost sladke.

    Wafle z belgického mesta Luik (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tip: Po peceni, ak budete mat waflovac zacukrovany s rozpustenym a pripalenym cukrom, tak najlepsie je vycistit ho hned, kym je este teply. Okrem toho sa da vycistit este aj inym sposobom. Spravte si taku kasicku zo skrobovej mucky a vody. Nalejte do este zapnuteho waflovaca. Ono sa to upecie (akoby na taku gumu) a tym to nasaje vsetku tu cukrovu necistotu a pekne vam waflovac vycisti. Podla potreby zopakujte.

  14. 14

    Dufam, ze vyskusate. Ak ano, tak prajem dobru chut...

Diskusia k receptu

margaretka28
takéto fafle robievala babka, na takých železách, na sporáku na tuhé palivo, vždy ich mala v zásobe, ked sme prišli, už som aj rozmýšľala, že si ten faflovač kúpim, len som nemala recept, lebo babka všetko robievala od oka a z hlavy, tak Ti zaň dakujem, oživila si mi spomienky
1x 45678
samanka
@janger wafle vyzerajú neskutočne dobre, aj keď ja nie som veľmi na sladké....ale viem si predstaviť tú karamelovú chuť...pre prípad ukladám, mám doma aj cukroholikov....:-)))
janger
@margaretka28 , vies, ze take stare zeleza mam aj ja? Aj na wafle, aj na toasty? Ohrievaju sa na plynovom sporaku. Tento elektricky waflovac je dcerin a ona ho zatial nepouziva, tak ho mam 'pozicany' ;-). Rozmyslala som tiez uz nad tym hrudkovym - perlickovym cukrom. Tiez mi napadlo, ze potlct kockovy cukor... To by sa strukturou najviac podobalo. A som rada, ze som ti ozivila spomienky. Aj ked neviem, ci su toto presne wafle tvojej babicky. Ale ved to nevadi, aj na tychto si pochutnas :-).
marianne
joj @janka toto bude cosi pre tie moje sladke bane,strasne lubia wafle so slahackou a s waflovacom v kuse otravuju,ulozim si,Tvoje receptiky nesklamali...paci sa mi to cesto,ze nie je take palacinkove...
margaretka28
@janger , nepamätám, či by tam babka dávala aj ten cukor, ale viem isto, že chutili skvelo, vždy ich mala v zásobe, no na recept sa jej už žiaľ opýtať nemôžem, tak som vdačná aj za ten Tvoj :-)
izabella929
krásne sa ti vydarili.-))) robievam ich občas, ale mám iný recept, taký palacinkový...) vyskúšam aj ten tvoj...vďaka za recept.-)
janger
Dievcata, dakujem. @marianka , ved sprav maskrtnikom :-), nech si pochutia. Ano, toto je ine cesto. Tie palacinkove wafle, to je zase iny druh. @margaretka , ak by si robila, tak mi daj vediet, ci sa to babickinym waflom vyrovna :-). To uz je s tymi babickami tak...Moja babicka ked robila vselijake dobroty, tak mi vsetko pripadalo take samozrejme, moc som sa tiez o recepty vtedy nezaujimala. A ako rada by som teraz vedela vselijake jej triky a recepty. Ale uz je nesoro :-(. @izabelka , dakujem aj ja tebe za pochvalu :-).
salinka
Za toto by ma moja dcéra vláčila na rukách. Len nemám taký aparát:-(
mesiar50
Ale ja mám taký aparát.
Deti budú mať prekvapenie!Janka ..Ďakujem za inšpiráciu a skvelý recept.Pekne pozdravujem z NL.
havino
no, tak ja asi budem musieť ten aparát ísť kúpiť. U nás pôjdu na odbyt určite. Ukážem, uložím recept a pojdem kúpiť aparát na vafle. Ja osobne by som si dala hned. pekné ich máš.
jerica
to je super , ide do kk :-)) vaflovač mám zbalený, nič mi neostáva len ho rozbaliť:-)
janger
@salinka , no to je skoda...A Vianoce su este daleko, ze by si si vypytala od Jeziska :-). Aj ja ho mam vlastne len pozicany od dcery. Mam inac len take starodavne waflovacie klieste...@Laci , a pouzivas ho? Niekedy clovek pokupi vselijake aparaty a potom ich len odlozi a nepouziva. Treba to vyuzit. Aj ja ta pozdravujem, ahojcek. @havino , wafle mame tiez radi. Dnes som si prihriala v opekaci na hrianky, boli znovu ako cerstve...Este mam. Keby som sa nemusela ovladat, tak hned este jednu zlopnem :-) @Jarmilka , len pekne rozbal a vyuzi ho, urcite budes robievat castejsie. Ked sa do toho pustis, tak to ide jedna radost :-), pa-pa.
frezia68
Vyskúšam podľa Teba,lebo aparát zaháľa už pár mesiacov :-) tiež robím len štvorcové,ale chrumkavé.Tie palačinkové mi nechutia.
janger
@frezia , tak zase zamestnaj ten tvoj aparat, inac zlenivie :-))). Ak by si ich robila, dufam, ze budu chutit.
mesiar50
@janger
Uhádla si Janka...nepoužívam ho už roky.
Ale naštartujem ho.. keďže tvoj rcp chcem odskúšať.
Niekedy o mesiac keď budem na sk
Pá pá
slavka2012
Tak na tento recept som cakala. Raz ma kdesi na navsteve ponukli pravymi belgickymi waflami, ktore vyzerali presne takto a chutili znamenite.Ukladam.
ankabanka
mala som moznost ich chutnat v originali. a tak spominam nielen na ne, ale aj na krasne zazitky z krajiny.
ozaj su vyborne!
palokuchki
Janka, aj ja mam moj waflovac odlozeny v komore. Veru som uz s nim davno nic nerobila. Vnucata sa chystaju ku mne prijst na prazdniny, tak ho vytiahnem a skusim tieto tvoje wafle. Vyzeraju velmi dobre. Recept som si ulozila do KK.
janger
@mesiar , Laci, daj potom vediet, ako to dopadlo :-), cauko...@slavka2012 , @ankabanka , dufam, ze aj tieto vam tak budu chutit :-). My sme davnejsie kupovali pravidelne od jedneho predavaca, v stanku, strasne boli dobre. Ale ani za svet nechcel prezradit recept. To si oni veru chrania, ako oko v hlave. @palokuchki , Danka, tak ho tiez pekne vytiahni a potes vnucatka :-). Dakujem vam vsetkym :-).
dandyzba
Waflovač som si kúpila pred asi 2,5 rokom v LIDLi, ale rp pri ňom priložené sú všetky také "palacinkové", takže som ho dodnes ani nevyskúšala. Tento kysnytý recept sa mi páči, lebo občas som si kúpila pravé belgické wafle u nás na trhu v jednom stánku a strašne mi chutili. Boli takéto karamelovo-škoricové. Takže stroj je už vybalený, a idem ho vyskúšať. Je už síce večer, takže budú asi až na raňajky...
alena45
trochu od veci - na ruskej stránke som videla na vaflovači robené cukinové placky. Veľmi by som to chcela vyskúšať, ale myslím, že vaflovač vo svojej domácnosti až tak nevyužijem. Nechceš to skúsiť a dať na Varechu ?
janger
@dandyzba , dufam, ze sa ti podaria a ze budes spokojna. Drzim palce :-). Normalne mi prisli na chut, uz som davnejsie nerobila. @alena45 , no to by mi teda nenapadlo... Boli pecene na takomto druhu vaflovaca? Lebo v tomto sa nedaju tie formy vymienat. No ale rada to skusim, samozrejme. Recept na tie placky? Nieco ako zemiakove asi, ze?
barbori222
ahojte :) vidím síce, že diskusia je staršieho dáta, ale predsalen skúsim - nie je toho masla v recepte nejako veľa? nie je to chyba? len pre istotu sa pýtam.. vďaka :)
janger
@Barbori222 (11.5.2019 19:17)

Prepac, @Barbori222 , ze neskoro reagujem. Zbadala som tento tvoj komentar len nahodou, pretoze uz dlhu dobu vobec nedostavam notifikacie do mailov....Takze ak ma na mna niekto otazku, neviem nic :-(....Kompetentni nie su schopni (alebo ochotni) to dat do poriadku. Asi maju stale ine priority...

Teraz k tvojej otazke....Nie, mnozstvo masla suhlasi. Recept je v poriadku. Tieto "luikse wafels" maju take "bohatsie cesto", je tuhsie. Toto nie su take wafle z takeho liateho cesta.

Ak vyskusas, budem rada. Su to velmi chutne wafle, na tie netreba uz ani kopec slahacky, su dobre aj tak :-).

Este raz, dakujem za zaujem a pozdravujem :-).
45678
@janger (14.5.2019 11:18)

Janka, prosím Ťa, ak sa dostaneš k mojej otázke do 15.8.,prosim Ťa ako sa chovajú tieto wafle, je možné, aby cestovali v balíku, zostanú jedle aj viac dní. Ďakujem a prajem pekné letné dni :-)
janger
@45678 (28.7.2021 15:24), ahojcek, tak ten datum stiham :-).
Neviem, co spravia "luikse wafels" v baliku. Ani nie tak kvoli pevnosti, ze by sa rozpadli, nie su to nejake krehke wafle. Ale kvoli cerstvosti. Podla toho, ze ako dlho... Par dni by sa dalo, myslim.

Ale najlepsie su uplne cerstve, este teple.
Ak mi zostanu a chcem ich prihriat, tak ani nie v mikrovlnke, to uz sa potom ta ich "povrchova" chrumkavost trochu strati.
Da sa zohriat v rure....ale mne sa kvoli waflu nechce ruru rozpalovat, tak zohrejem na panvici, chvilu z jednej strany, chvilu z druhej...a su zase ako cerstve.
Ale priznam sa, ze som uz aj v mikrovlnke prihriala, ked som sa nevedela ovladnut a chcela som rychlo, rychlo maskrtit ;-).

Nuz, tak som ti asi moc nepomohla mojou odpovedou. Ale tak sa to zachova asi, ako by sa zachoval nejaky kysnuty kolac.
No, v kazdom pripade drzim palce :-). Pekny vikend.
45678
@janger (31.7.2021 15:12)

Janka, ďakujem veľmi pekne, pomohla si samozrejme:-) určite zúročim Tvoje rady. Pozdravujem a prajem všetko dobré :-)
1x janger
45678
@janger (31.7.2021 15:12)

Janka, wafle podla Teba precestovali pol zemegule :-) Dala som si robotu a medzi každý kus som vložila papier na pečenie a všetky, z dvoch dávok ešte do krabice. Keďže si mi poradila, že nie MV na zohrievanie, tak mi napadlo, že by si ich mohli prihriat v toustovači. Radosť bola veľká, prišlo niečo z domu. Dnes som wafle zohrala v toustovači aj ja a boli výborné, lepšie, ako čerstvé, tak dávam aj ja Tebe tip, vyskúšaj, možno oceníš. Pozdravujem a ešte raz vďaka 💕
1x janger
margaretka28
takéto fafle robievala babka, na takých železách, na sporáku na tuhé palivo, vždy ich mala v zásobe, ked sme prišli, už som aj rozmýšľala, že si ten faflovač kúpim, len som nemala recept, lebo babka všetko robievala od oka a z hlavy, tak Ti zaň dakujem, oživila si mi spomienky
1x 45678
samanka
@janger wafle vyzerajú neskutočne dobre, aj keď ja nie som veľmi na sladké....ale viem si predstaviť tú karamelovú chuť...pre prípad ukladám, mám doma aj cukroholikov....:-)))
janger
@margaretka28 , vies, ze take stare zeleza mam aj ja? Aj na wafle, aj na toasty? Ohrievaju sa na plynovom sporaku. Tento elektricky waflovac je dcerin a ona ho zatial nepouziva, tak ho mam 'pozicany' ;-). Rozmyslala som tiez uz nad tym hrudkovym - perlickovym cukrom. Tiez mi napadlo, ze potlct kockovy cukor... To by sa strukturou najviac podobalo. A som rada, ze som ti ozivila spomienky. Aj ked neviem, ci su toto presne wafle tvojej babicky. Ale ved to nevadi, aj na tychto si pochutnas :-).
marianne
joj @janka toto bude cosi pre tie moje sladke bane,strasne lubia wafle so slahackou a s waflovacom v kuse otravuju,ulozim si,Tvoje receptiky nesklamali...paci sa mi to cesto,ze nie je take palacinkove...
margaretka28
@janger , nepamätám, či by tam babka dávala aj ten cukor, ale viem isto, že chutili skvelo, vždy ich mala v zásobe, no na recept sa jej už žiaľ opýtať nemôžem, tak som vdačná aj za ten Tvoj :-)
izabella929
krásne sa ti vydarili.-))) robievam ich občas, ale mám iný recept, taký palacinkový...) vyskúšam aj ten tvoj...vďaka za recept.-)
janger
Dievcata, dakujem. @marianka , ved sprav maskrtnikom :-), nech si pochutia. Ano, toto je ine cesto. Tie palacinkove wafle, to je zase iny druh. @margaretka , ak by si robila, tak mi daj vediet, ci sa to babickinym waflom vyrovna :-). To uz je s tymi babickami tak...Moja babicka ked robila vselijake dobroty, tak mi vsetko pripadalo take samozrejme, moc som sa tiez o recepty vtedy nezaujimala. A ako rada by som teraz vedela vselijake jej triky a recepty. Ale uz je nesoro :-(. @izabelka , dakujem aj ja tebe za pochvalu :-).
salinka
Za toto by ma moja dcéra vláčila na rukách. Len nemám taký aparát:-(
mesiar50
Ale ja mám taký aparát.
Deti budú mať prekvapenie!Janka ..Ďakujem za inšpiráciu a skvelý recept.Pekne pozdravujem z NL.
havino
no, tak ja asi budem musieť ten aparát ísť kúpiť. U nás pôjdu na odbyt určite. Ukážem, uložím recept a pojdem kúpiť aparát na vafle. Ja osobne by som si dala hned. pekné ich máš.
jerica
to je super , ide do kk :-)) vaflovač mám zbalený, nič mi neostáva len ho rozbaliť:-)
janger
@salinka , no to je skoda...A Vianoce su este daleko, ze by si si vypytala od Jeziska :-). Aj ja ho mam vlastne len pozicany od dcery. Mam inac len take starodavne waflovacie klieste...@Laci , a pouzivas ho? Niekedy clovek pokupi vselijake aparaty a potom ich len odlozi a nepouziva. Treba to vyuzit. Aj ja ta pozdravujem, ahojcek. @havino , wafle mame tiez radi. Dnes som si prihriala v opekaci na hrianky, boli znovu ako cerstve...Este mam. Keby som sa nemusela ovladat, tak hned este jednu zlopnem :-) @Jarmilka , len pekne rozbal a vyuzi ho, urcite budes robievat castejsie. Ked sa do toho pustis, tak to ide jedna radost :-), pa-pa.
frezia68
Vyskúšam podľa Teba,lebo aparát zaháľa už pár mesiacov :-) tiež robím len štvorcové,ale chrumkavé.Tie palačinkové mi nechutia.
janger
@frezia , tak zase zamestnaj ten tvoj aparat, inac zlenivie :-))). Ak by si ich robila, dufam, ze budu chutit.
mesiar50
@janger
Uhádla si Janka...nepoužívam ho už roky.
Ale naštartujem ho.. keďže tvoj rcp chcem odskúšať.
Niekedy o mesiac keď budem na sk
Pá pá
slavka2012
Tak na tento recept som cakala. Raz ma kdesi na navsteve ponukli pravymi belgickymi waflami, ktore vyzerali presne takto a chutili znamenite.Ukladam.
ankabanka
mala som moznost ich chutnat v originali. a tak spominam nielen na ne, ale aj na krasne zazitky z krajiny.
ozaj su vyborne!
palokuchki
Janka, aj ja mam moj waflovac odlozeny v komore. Veru som uz s nim davno nic nerobila. Vnucata sa chystaju ku mne prijst na prazdniny, tak ho vytiahnem a skusim tieto tvoje wafle. Vyzeraju velmi dobre. Recept som si ulozila do KK.
janger
@mesiar , Laci, daj potom vediet, ako to dopadlo :-), cauko...@slavka2012 , @ankabanka , dufam, ze aj tieto vam tak budu chutit :-). My sme davnejsie kupovali pravidelne od jedneho predavaca, v stanku, strasne boli dobre. Ale ani za svet nechcel prezradit recept. To si oni veru chrania, ako oko v hlave. @palokuchki , Danka, tak ho tiez pekne vytiahni a potes vnucatka :-). Dakujem vam vsetkym :-).
dandyzba
Waflovač som si kúpila pred asi 2,5 rokom v LIDLi, ale rp pri ňom priložené sú všetky také "palacinkové", takže som ho dodnes ani nevyskúšala. Tento kysnytý recept sa mi páči, lebo občas som si kúpila pravé belgické wafle u nás na trhu v jednom stánku a strašne mi chutili. Boli takéto karamelovo-škoricové. Takže stroj je už vybalený, a idem ho vyskúšať. Je už síce večer, takže budú asi až na raňajky...
alena45
trochu od veci - na ruskej stránke som videla na vaflovači robené cukinové placky. Veľmi by som to chcela vyskúšať, ale myslím, že vaflovač vo svojej domácnosti až tak nevyužijem. Nechceš to skúsiť a dať na Varechu ?
janger
@dandyzba , dufam, ze sa ti podaria a ze budes spokojna. Drzim palce :-). Normalne mi prisli na chut, uz som davnejsie nerobila. @alena45 , no to by mi teda nenapadlo... Boli pecene na takomto druhu vaflovaca? Lebo v tomto sa nedaju tie formy vymienat. No ale rada to skusim, samozrejme. Recept na tie placky? Nieco ako zemiakove asi, ze?
barbori222
ahojte :) vidím síce, že diskusia je staršieho dáta, ale predsalen skúsim - nie je toho masla v recepte nejako veľa? nie je to chyba? len pre istotu sa pýtam.. vďaka :)
janger
@Barbori222 (11.5.2019 19:17)

Prepac, @Barbori222 , ze neskoro reagujem. Zbadala som tento tvoj komentar len nahodou, pretoze uz dlhu dobu vobec nedostavam notifikacie do mailov....Takze ak ma na mna niekto otazku, neviem nic :-(....Kompetentni nie su schopni (alebo ochotni) to dat do poriadku. Asi maju stale ine priority...

Teraz k tvojej otazke....Nie, mnozstvo masla suhlasi. Recept je v poriadku. Tieto "luikse wafels" maju take "bohatsie cesto", je tuhsie. Toto nie su take wafle z takeho liateho cesta.

Ak vyskusas, budem rada. Su to velmi chutne wafle, na tie netreba uz ani kopec slahacky, su dobre aj tak :-).

Este raz, dakujem za zaujem a pozdravujem :-).
45678
@janger (14.5.2019 11:18)

Janka, prosím Ťa, ak sa dostaneš k mojej otázke do 15.8.,prosim Ťa ako sa chovajú tieto wafle, je možné, aby cestovali v balíku, zostanú jedle aj viac dní. Ďakujem a prajem pekné letné dni :-)
janger
@45678 (28.7.2021 15:24), ahojcek, tak ten datum stiham :-).
Neviem, co spravia "luikse wafels" v baliku. Ani nie tak kvoli pevnosti, ze by sa rozpadli, nie su to nejake krehke wafle. Ale kvoli cerstvosti. Podla toho, ze ako dlho... Par dni by sa dalo, myslim.

Ale najlepsie su uplne cerstve, este teple.
Ak mi zostanu a chcem ich prihriat, tak ani nie v mikrovlnke, to uz sa potom ta ich "povrchova" chrumkavost trochu strati.
Da sa zohriat v rure....ale mne sa kvoli waflu nechce ruru rozpalovat, tak zohrejem na panvici, chvilu z jednej strany, chvilu z druhej...a su zase ako cerstve.
Ale priznam sa, ze som uz aj v mikrovlnke prihriala, ked som sa nevedela ovladnut a chcela som rychlo, rychlo maskrtit ;-).

Nuz, tak som ti asi moc nepomohla mojou odpovedou. Ale tak sa to zachova asi, ako by sa zachoval nejaky kysnuty kolac.
No, v kazdom pripade drzim palce :-). Pekny vikend.
45678
@janger (31.7.2021 15:12)

Janka, ďakujem veľmi pekne, pomohla si samozrejme:-) určite zúročim Tvoje rady. Pozdravujem a prajem všetko dobré :-)
1x janger
45678
@janger (31.7.2021 15:12)

Janka, wafle podla Teba precestovali pol zemegule :-) Dala som si robotu a medzi každý kus som vložila papier na pečenie a všetky, z dvoch dávok ešte do krabice. Keďže si mi poradila, že nie MV na zohrievanie, tak mi napadlo, že by si ich mohli prihriat v toustovači. Radosť bola veľká, prišlo niečo z domu. Dnes som wafle zohrala v toustovači aj ja a boli výborné, lepšie, ako čerstvé, tak dávam aj ja Tebe tip, vyskúšaj, možno oceníš. Pozdravujem a ešte raz vďaka 💕
1x janger
janger
@45678 (9.9.2021 17:09), no teda, davam odpoved po roku😯. Prepac! Vlastne podakovanie. Som strasne rada, ze vsetko dobre dopadlo.
S toustovacom, to mas uplne pravdu. Moj muz si aj tak zohrieva.

Ja som uz davno nerobila, waflovac uz nemam. Len taky strasne stary, este predpotopny, ten sa zohrieva na plynovom sporaku...
Ale mame tu aj v obchode dobre wafle, sem tam kupim.
No, ahojcek, este raz dakujem za spravu. Vsetko dobre🤗, pekne leto! Pa-pa.
janger
@45678 (10.8.2022 20:16), bola som prekvapena, ze som tvoj posledny komentik dostala aj do mailu. Tak snad to uz funguje. Pa-pa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia