Vyprážaný volovec (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Nedávno pridala do receptov Dorisa vyprážaný syr, i keď mal aj oponentov, pridávam ho aj ja. Kedysi pán Malík v Magazíne chválil tento syr a viem, že sme ho kedysi kupovali veľmi často a patril k mojim obľúbeným. Potom sa načas vytratil a po čase zháňania mám zdroj, kde ho u nás dostať. Tak som ho dnes vypražila a poviem vám že je to lahôdka.
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, množstvo neuvádzam, záleží od počtu stolovníkov. Syr si obalíme v trojobale, nesolíme ho je dosť slaný. Obalený syr som dala na 1/2 hod. do mraziaku, čo zabráni roztekeniu syra počas vyprážania.
- Syr potom vypražíme v horúcom oleji a po vypražení necháme stiecť prebytočný tuk na servítkach.
- Ako prílohu som podávala varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou a tatarskú omáčku.
P.S. Viem, že syr vie vypražiť každá gazdinka, ale išlo mi o to dať do pozornosti tento úžasný syr-volovec.