Vyprážaný volovec (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Nedávno pridala do receptov Dorisa vyprážaný syr, i keď mal aj oponentov, pridávam ho aj ja. Kedysi pán Malík v Magazíne chválil tento syr a viem, že sme ho kedysi kupovali veľmi často a patril k mojim obľúbeným. Potom sa načas vytratil a po čase zháňania mám zdroj, kde ho u nás dostať. Tak som ho dnes vypražila a poviem vám že je to lahôdka.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, množstvo neuvádzam, záleží od počtu stolovníkov. Syr si obalíme v trojobale, nesolíme ho je dosť slaný. Obalený syr som dala na 1/2 hod. do mraziaku, čo zabráni roztekeniu syra počas vyprážania.
  2. Syr potom vypražíme v horúcom oleji a po vypražení necháme stiecť prebytočný tuk na servítkach.
  3. Ako prílohu som podávala varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou a tatarskú omáčku. P.S. Viem, že syr vie vypražiť každá gazdinka, ale išlo mi o to dať do pozornosti tento úžasný syr-volovec.