Vyprážaný syr v špenátovom liste (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Ked som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny v kelovom liste. Ja momentalne kel nemam, tak som syr zabalila do spenatu. Vlastne, toto nie je orginal slovensky spenat. Tu ho volame silverbeet. Snad mi niekto pomoze a prezradi mi slovensky nazov.

3
porcie
10 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Spenatove listy som si sparila vo vriacej vode asi 1/2 minuty.
  2. Zaparene listy som si ulozila na utierku a osusila som ich. Tvrdu cast z prostriedku listu som vyrezala.
  3. Na listy som ulozila platky syra.
  4. List som najprv prelozila po dlzke.
  5. Potom som prelozila spodnu cast.
  6. Balicek som uzatvorila prelozenim vrchnej strany listu. Velmi dobre sa to skladalo, casti listu sa pekne prilnuli k sebe.
  7. Zabalene listy som obalila v trojobale, muka+vajicko+struhanka. Vyprazilla som ich na rozohriatom oleji a vyprazene som ulozila na papierovy obrusok. Vyhoda tohoto sposobu vyprazeneho syra je, ze sa nemusim bat ze sa mi syr roztecie. Syr zostane pekne v obale a spenat, alebo kel doda jedlu lepsiu chut.
  8. No a to su listy spenatu-silverbeet co mi zostali v zahradke.