Vyprážané calamari (Squid-Chobotnica)
Autor receptu: honestka
Tieto KALAMARE je moj druhy oblubeny sposob na papanie.
Takto pripravene ako "Deep Fried" su najlepsie podavat ich hned ako sa vyberu z fritoveho hrnca, (alebo oleja v panvici).
Podavame ich s kuskom citrona a ochutenou majonezou, alebo si pripravime
"Cocktail Sauce".
Tak isto mozu byt servirovane s roznymi cestovinami ako hlavne jedlo.
15 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Kalamáre (Squid-Chobotnica) si pokrajame na krúžky asi tak do 1cm hrúbky.
Osušime. Do veľkého plastikového sáčku si nasypeme suche prisady (múku, kukuričnu múku, kukuričný škrob), vsetko dobre premixujeme a pridame nakrajane krúžky Kalamáre.
Snažime sa, aby sa všetky dobre obalili a tak ich možeme troska aj pritlacit.
Potom si ich dame na sitko a preosejeme, aby sme dali preč prebytočnú múku a tato nešla do oleja.
Vypražame v hrnci tak, aby sa navzajom nedotykali, kým nebudu peknej zlatej farby, staci tak 1 minútu.
Teplota: 425 ° F = (220 °C).
- Vyberieme a dáme na papierové utierky osušit prebytocny olej.
Keď su všetky kružky postupne opečené, okoreníme ich chili, solou podla chuti a podávame s kúskami citrona, ochutenou majonézou, omáčkami, ci zelenym šalatom...
- 'COCTAIL SAUCE'
(Koktailová omáčka):
1/2 hrnčeka chili omáčky, 1/2 šálky kečupu, 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy (asi 1 malý citrón), 1 až 2 polievkové lyžice struhany chren, 1/4lyžice Worcestershire omáčka, troska chili, sol a med, alebo troska cukru podla chuti.