Vynikajúca sardínska rajčinová polievka

sonica123 - bez fotkysonica123, 18. septembra 2012
Vynikajúca sardínska rajčinová polievka
Foto: sonica123

Tento rok máme bohatú úrodu rajčín, a už máme toľko kečupu, pikantu, džúsu urobeného a furt nie a nie sa ich zbaviť tak som sa jedného pekného večera nudila a hľadala na internete recept na nejaku dobru polievočku z rajčín a z tých milionov postupov som si vybrala tento ... Odporúčam

Suroviny

1,5 kg
2 ks
2-3

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rajčiny zalejeme vriacou vodou, po cca 2 min. rajčiny scedíme a olúpeme so šupky, nakrájame na štvrtky a zmixujeme.

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľku osmažime na olivovom oleji, potom pridáme zmixované rajčiny a pretlačený cesnak, a na 5 min necháme spariť pod pokrievkou.

  3. 3

    Pridáme bobkový list, prilejeme vodu a necháme uviesť do varu. Medzi tým si dáme do 1dcl vriacej vody rozpustiť bujón.

  4. 4

    Keď sa nám začne polievka variť, pridáme lyžičku soli a lyžičku cukru a mleté čierne korenie. Premiešame a vlejeme uvarený bujón.

  5. 5

    Urobíme si zásmažku a dáme do polievky. Na záver pridáme hrsť vločiek, a zmixujeme ponorním mixérom. A pridáme bazalku. Podľa chuti môžeme pred koncom varenie pridať klinček a poprášime škoricou na zjemnenie chuti :)

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Talianska kuchyňa, Polievky

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Prečo treba dobre veci pokaziť bujónom? fakt nechápem, samé vynikajúce ingrediencie a nakoniec zápražka!!!
Tiež som bola potešená až kým som nedošla po ten bujón... Skús bez neho... inak super, aj ja nabudúce dochutím bazalkou ... ukladám si.
robím podobne, ale bez zápražky ... kukni na moju, tu na vareche ...