Foto: sonica123
Tento rok máme bohatú úrodu rajčín, a už máme toľko kečupu, pikantu, džúsu urobeného a furt nie a nie sa ich zbaviť tak Zobraziť celý popisTento rok máme bohatú úrodu rajčín, a už máme toľko kečupu, pikantu, džúsu urobeného a furt nie a nie sa ich zbaviť tak som sa jedného pekného večera nudila a hľadala na internete recept na nejaku dobru polievočku z rajčín a z tých milionov postupov som si vybrala tento ... Odporúčam
Postup
-
1
Rajčiny zalejeme vriacou vodou, po cca 2 min. rajčiny scedíme a olúpeme so šupky, nakrájame na štvrtky a zmixujeme.
- 2
Nadrobno nakrájanú cibuľku osmažime na olivovom oleji, potom pridáme zmixované rajčiny a pretlačený cesnak, a na 5 min necháme spariť pod pokrievkou.
- 3
Pridáme bobkový list, prilejeme vodu a necháme uviesť do varu. Medzi tým si dáme do 1dcl vriacej vody rozpustiť bujón.
- 4
Keď sa nám začne polievka variť, pridáme lyžičku soli a lyžičku cukru a mleté čierne korenie. Premiešame a vlejeme uvarený bujón.
- 5
Urobíme si zásmažku a dáme do polievky. Na záver pridáme hrsť vločiek, a zmixujeme ponorním mixérom. A pridáme bazalku. Podľa chuti môžeme pred koncom varenie pridať klinček a poprášime škoricou na zjemnenie chuti :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu