Výborný koláčik z cukety

ata8888 - fotkaata8888, 6. mája 2011

Je to obľúbený,šťavnatý koláčik našej rodiny ....viem ,že som tento recept dostala ,ale už veru neviem od koho aj tak tomu človeku čo bola Zobraziť celý popisJe to obľúbený,šťavnatý koláčik našej rodiny ....viem ,že som tento recept dostala ,ale už veru neviem od koho aj tak tomu človeku čo bola určite žena ďakujem.Rada ho pripravujem najmä v lete,keď mi poskytne moja záhradka na prípravu cuketu aj ovocie ...

20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 dkg
40 dkg na veľko strúhaná
30 dkg
2 ks celé
1 dcl
1 ks
1 ks
1 dcl podľa ovocia
  podľa potreby
1ks-2 ks podľa veľkosti plechu
3 p.lyžice




Postup

  1. 1

    múku, cuketu, práškový cukor ,vajcia ,olej, prášok do pečiva a vanilku čiže všetky suroviny si dáme do misky a dobre spolu vymiešame ...

  2. 2

    pripravíme si plech ,ktorý sme vymastili bravčovou masťou a vysypali hrubou múkou alebo krupicou .Vylejeme hmotu na plech a poukladáme na vrch ľubovoľné sezónne ovocie - vlastná fantázia...:-)).Vložíme to do vopred vyhriatej (ja mám elektrickú rúru ) rúry na 200˚C a pečieme asi 20 minút ( ja skúšam pichnúť špajdlu do koláču to preto lebo každá ceketa môže mať menej alebo viac šťavy ak je špajdla sucha to znamená koláč je upečený )..Pokiaľ dáme koláč chladiť tak si pripravíme

  3. 3

    Pokiaľ sa nám bude koláč chladiť tak si pripravíme sirup .Samozrejme si ho budeme pripravovať podľa veľkosti plechu .Dáme variť 1dcl sirupu ,3,5 dcl vody,3 p.lyžice kryštálového cukru a 1 zlatý klas - krémový prášok. Keď to máme uvarené dáme to asi na 2 minúty schladiť a nakoniec to vylejeme na vychladnutý koláč ....spraví sa nám ak to môžeme tak nazvať - želatína ....Prajem Vám príjemné pečenie a dobrú chuť...:-))))

Diskusia k receptu

mariaklara
@ata8888 , Ala, som veľmi rada, že si medzi nami, všetko cuketové mám rada, tak tvoj rcp -tík si ukladám, určite je finom ! Pá .
betka11
ata8888 v návode na sirup máš 3,5 dcl,predpokladám že vody?
ata8888
Betka ...dakujem ti za upozornenie ..ano je to voda ...idem opravim...:-))
sailero
aj my take mame radi, ale podobny a nikomu nepovieme, ze je CUKETOVY- az po zjedeni a CHUTI UZASNE. Davame do cesta este kakao, po dopeceni potrieme trosku lekvarom a este polejeme cokoladou. Kakao a lekvar kazdeho popletu a ako dokaz im ukazeme cuketove supky v kosi. Je to MNAM.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia