Foto: cicamaci
Je to vyborny domaci chlieb,ja už chlieb nekupujem pripravujem ho stale doma a manžel a naši priatelia sa naňho stale tešia.Odporúčam vyskúšať!!!
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Do misy v ktorom budeme miesiť rozmrvíme droždie pridame cukor,polohrubú a hrubú múku.Zalejeme troškou vlažnej vody. Dáme na teplé miesto odpočinúť asi tak na 10 minút kysnúť.
-
2
Potom pridáme doň hladké múky,soľ a vodu.Vypracujeme vláčne cesto. Odložíme na teplé miesto kysnúť.
-
3
Po vykysnutí vyklopíme z misy a rozdelíme na dva časti. Vyformujeme 2 bochníky polozíme ich na olejom natretý a múkou posypaný plech krížom. Na jeden plech by sa mali zmestit obidva chlebíky. Potreme slanou vodou a nechame ešte na plechu podkysnúť 25 minút. Kým necháme podkysnúť zapneme si rúru . Potom zarežeme 3 krat krížom a dame piecť.Po upečení hneď za horúca znova potreme slanou vodou a prikryjeme utierkou a tak necháme vychladnúť.Po vychladnutí dame do sáčka.
Preco nepeciete na peciacom papieri? Je to istejsie.