tento uzasny chlebik som prvy krat robila asi pred dvoma mesiacmi,a odvtedy chlie nekupujem.uzasny je v tom ze sa moze piect v normalnej rure... Zobraziť celý popistento uzasny chlebik som prvy krat robila asi pred dvoma mesiacmi,a odvtedy chlie nekupujem.uzasny je v tom ze sa moze piect v normalnej rure... dufam,ze sa vam bude chutit,aspon tak ako mojej rodinke ...
porcia
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Muku,sol a rascu si zmiesame v miske.Do 0,3dcl teplej vody a 2cajovych lyziciek muky,cukru,a kvasnic si urobime kvasok.Do ostatnej vody si dame ocot.
- 2
Do muky vylejeme olej,vodu s octom,a kvasok,a vypracujeme klasicke kysnute cesto nie velmi riedky,take polotuhe.nechame kysnut 15 min.,potom cetsto opat premiesime,este 2x,v 15minutovych intervaloch.potom dame cesto na vyssi plech ktory sme vymastili a trochu posypali mukou.Vrch chleba potrieme trochou vody so solou,mozme posypat sezamovymi semienkami,pecieme asi 40min. max hodinku pekne do hneda(podla farby)na 150-170 stupnoch.(podla chuti mozete dat do cesta 2uvarene zemiaky,alebo ochutit slnecnicovymi,alebo tekvicovymi semienkami)
- 3
Ked vytiamnene z rury chlebik,zakryjeme ho mokryou kuchynskou utierkou,aby bola korka dobra...utierku nechame na chlebe asi pol hodinku.chlie nechame vychladnut a papkame.... DOBRU CHUT VAM PRAJEM.....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vytaj na vareche