Výborné medovníky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jeden z tých starších receptov po babke.Bez masla,bez oleja a predsa sú mäkké.

20 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Múku zniešať so sypkými surovinami,pridať med a vajcia vyšľahať.
  2. Pridať ich do múky a zhniesť cesto.
  3. Pred dokončením si na ruky nalejem asi za 1 lyžicu oleja a cesto upravím do hladká,
  4. aby sa mi nelepilo na sačok,ked ho uložím na odpočinok.Cesto môže odpočívať 4 a viac dní.
  5. Potom cesto vyložím na jemne pomúčenú dosku dobré ho prehnetiem a vyvaľkám asi na 3-4 mm a vykrajujem rôzné tvary.Uložím na pomastený plech,potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
  6. Upečené nechám v chlade odpočinuť aspoň 1 deň
  7. a potom zdobím.Polevu si vymiešam z dobré preosiatým cukrom,aby v poleve neboli hrudky a zdobím.