Výborné medovníky (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jeden z tých starších receptov po babke.Bez masla,bez oleja a predsa sú mäkké.
20 minút príprava |
10 minút na 180-200 °C |
Postup
- Múku zniešať so sypkými surovinami,pridať med a vajcia vyšľahať.
- Pridať ich do múky a zhniesť cesto.
- Pred dokončením si na ruky nalejem asi za 1 lyžicu oleja a cesto upravím do hladká,
- aby sa mi nelepilo na sačok,ked ho uložím na odpočinok.Cesto môže odpočívať 4 a viac dní.
- Potom cesto vyložím na jemne pomúčenú dosku dobré ho prehnetiem a vyvaľkám asi na 3-4 mm a vykrajujem rôzné tvary.Uložím na pomastený plech,potriem rozšľahaným vajcom a upečiem.
- Upečené nechám v chlade odpočinuť aspoň 1 deň
- a potom zdobím.Polevu si vymiešam z dobré preosiatým cukrom,aby v poleve neboli hrudky a zdobím.