Výborné koláčiky

Autor receptu: blueberry

Síce tieto koláčiky nevyzerajú svetovo chutia vynikajúco. Určite tento recept odporúčam a hlavne teraz na Vianoce. Ak chcete vedieť o vzniknutí receptu pozrite si môj blog. :-) http://recipesbyblueberry.blogspot.com/2015/12 /makronkytrochu-inak.html

22
porcií
60 minút
príprava
11 minút
na 150 °C

Postup

  1. Ovsené vločky si vymixujeme na prášok a poriadne preosejeme, aby nám sme v múke nemali veľké kusy. Vymixujeme si aj 100 g hnedého cukru, tak aby vznikol tiež prášok. Cukro a múku zmiešame a dáme bokom. Bielka vymiešame do tuhého snehu, pridáme štipku soli a keď už budú tuhé pridáme 4 PL hnedého cukru. Bielka vymiešame spolu s cukrom, tak aby vznikla lesklá hmota.
  2. Do bielok pridávame postupne múčnu zmes a miešame veľmi zľahka. Na plech si dáme papier na pečenie a a pomocou lyžičky dávame cesto na plech, tak aby malo tvar kruhov. Následne s plechom pobúchame, aby sme odstránili bublinky. Cesto na plechu necháme odpočívať cca 30-40 minút a potom pečieme na 150 stupňoch 10-12 minút. Po vybratí z rúry je najlepšie dať koláčiky z papiera ihneď dole, lebo sa prilepia aj s papierom.
  3. Na krém: Mascarpone si zmiešame s javorovým sirupom a popučeným ovocím. Ak krém aj koláčiky máme hotové, zoberieme si lyžičku a koláčiky potrieme mascarpone .