Výborná kapustnica z domácich surovín/fotorecept/
Autor receptu: izabella929
Kapustnicu varievam v rôznych prevedeniach...raz s klobáskou, inokedy s údeným
mäskom, občas aj s jedným aj druhým spolu a dnes aj so zemiakmi...
120 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si pripravila všetky suroviny...vybrala som kapustu zo suda a pokrájala na menšie kúsky.. na rajnicu som si dala masť, keď sa roztopila, pridala som pokrájanú cibuľku..
- Do cubuľky som hneď pridala polovicu z klobásky pokrájanú na kolieska a spolu som ich popražila..pridala som lyžicu cukru, nechala zkaramelizovať a hneď som pridala kapustu..pražila som všetko za občasného miešania 15 min..
- Potom som pridala červenú mletú papriku a čierne mleté korenie..všetko som zaliala studenou vodou..vložila som do kapusty údenú rebro, surové rebro a zbytok klobásky v celosti..nechala som variť približne hodinu a pol...Keď bolo mäso aj klobáska uvarené, vybrala som ich na tanier na pokrájanie..
- Nechala som ho vychladiť a pokrájala na menšie kúsky..
- Pokrájané mäsko aj klobásku som dala zpäť do kapustnice..
- Pridala som aj namočené, dobre umyté a prepláchnuté hríby...
- Naliala som do kapustnice domáci rajčinový pretlak a vlastný cesnak zo záhrady...
- Ešte som ju nechala prejsť varom, dochutila podľa potreby korením a odstavila zo sporáka...dobrú chuť..