Výborná dvojfarebná bábovka

Autor receptu: olinkam

Ak mám chuť na koláčik ku kávičke alebo čajiku pripravujem zvyčajne tuto bábovku. je raz-dva hotová a skutočne sa zaňou iba zapráši...:-D

15-20
porcií
25 minút
príprava
50-60 minút
na 170-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si bábovkovú formu,vymastíme ju maslom a vysypeme múkou.
  2. Zmaknuté maslo vymiešames cukrom a vanilkovým cukrom do peny,postupne primiešavame žltka,pridávame nastúhanú citronovú koru a možme pridať rum ale nemusí byť.
  3. Do múky primiešame PDP a primiešame opatrne k zmesi.Keď je masa rozmiešaná pridáme smotanu,hrozienka a znova premiešame.Vyšľaháme si bielka so štipkou soli a pomaly ručne premiešame zmes.Odoberieme asi tretinu masy a pridáme kakao.Do pripravenej bábovkovej formy vylejeme najskorej bielu a potom tmavú masu,zahladíme a dáme piecť do vyhriatej trúby.