Výborná dvojfarebná bábovka
Autor receptu: olinkam
Ak mám chuť na koláčik ku kávičke alebo čajiku pripravujem zvyčajne tuto bábovku. je
raz-dva hotová a skutočne sa zaňou iba zapráši...:-D
15-20 porcií |
25 minút príprava |
50-60 minút na 170-200 °C |
Postup
- Pripravíme si bábovkovú formu,vymastíme ju maslom a vysypeme múkou.
- Zmaknuté maslo vymiešames cukrom a vanilkovým cukrom do peny,postupne primiešavame žltka,pridávame nastúhanú citronovú koru a možme pridať rum ale nemusí byť.
- Do múky primiešame PDP a primiešame opatrne k zmesi.Keď je masa rozmiešaná pridáme smotanu,hrozienka a znova premiešame.Vyšľaháme si bielka so štipkou soli a pomaly ručne premiešame zmes.Odoberieme asi tretinu masy a pridáme kakao.Do pripravenej bábovkovej formy vylejeme najskorej bielu a potom tmavú masu,zahladíme a dáme piecť do vyhriatej trúby.