Foto: orchidea
Kedže sa nám žiadalo niečo sladké, urobila som vtáčie mlieko. Receptov na jeho prípravu je tiež viac. Ja pridávam recept, podľa Zobraziť celý popisKedže sa nám žiadalo niečo sladké, urobila som vtáčie mlieko. Receptov na jeho prípravu je tiež viac. Ja pridávam recept, podľa ktorého som robila dnes.
porcií
Postup
-
1
Z mlieka odliať asi 3 dl, pridať žĺtky a múku (nie kopcovité lyžice), dobre rozšľahať. Zvyšok mlieka variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
- 2
Z bielkov vyšľahať tuhý sneh, lyžicou odkrajovať z neho kúsky- halušky a klásť na vriace mlieko. Asi minútu povariť, otočiť ich na druhú stranu a tiež povariť asi minútu. Vybrať na misku a vložiť ďalšie snehové halušky, pokračovať kým neminieme celý sneh.
- 3
Do vriaceho mlieka vliať odobraté mlieko zmiešané so žĺtkami a múkou. Povariť kým nevznikne riedky krém.
- 4
Hotové vtáčie mlieko naliať do pohárov, rozdeliť na porcie snehové halušky a podľa chuti prizdobiť lekvárom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
No,ale o tom tvojom vtačom mliečku.Robím ho s vanilkovým pudingom a lyžicou maizény.Takú krémovú hmotu s múkou,robím do krémeša.
Najradšej mám chutné bielkové halušky,keď si tak krásne hovejú na žltom krémiku.
Mimochodom, viete, že Rusi tomu hovoria "ničevó"? Priliehavé, nie?
dala by som si jeden pohár...