Kedže sa nám žiadalo niečo sladké, urobila som vtáčie mlieko. Receptov na jeho prípravu je tiež viac. Ja pridávam recept, podľa ktorého som robila dnes.
porcií
Suroviny
1 l |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z mlieka odliať asi 3 dl, pridať žĺtky a múku (nie kopcovité lyžice), dobre rozšľahať. Zvyšok mlieka variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
- 2
Z bielkov vyšľahať tuhý sneh, lyžicou odkrajovať z neho kúsky- halušky a klásť na vriace mlieko. Asi minútu povariť, otočiť ich na druhú stranu a tiež povariť asi minútu. Vybrať na misku a vložiť ďalšie snehové halušky, pokračovať kým neminieme celý sneh.
- 3
Do vriaceho mlieka vliať odobraté mlieko zmiešané so žĺtkami a múkou. Povariť kým nevznikne riedky krém.
- 4
Hotové vtáčie mlieko naliať do pohárov, rozdeliť na porcie snehové halušky a podľa chuti prizdobiť lekvárom.
Ďalšie recepty:
- 2
No,ale o tom tvojom vtačom mliečku.Robím ho s vanilkovým pudingom a lyžicou maizény.Takú krémovú hmotu s múkou,robím do krémeša.
Najradšej mám chutné bielkové halušky,keď si tak krásne hovejú na žltom krémiku.
Mimochodom, viete, že Rusi tomu hovoria "ničevó"? Priliehavé, nie?
dala by som si jeden pohár...