Voňavé vianočné keksy

Autor receptu: palma

Komerčný recept<br /> Vianočné pečenie je v mnohých domácnostiach už v plnom prúde. Náš tip na pečenie sú klasické holandské keksy, ktoré sú ako stvorené na namáčanie do kávy a čaju. Určite vyskúšajte!

Postup

  1. V mise zmiešame najprv všetky suché ingrediencie. Dobre ich premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozvrstvilo. Pridáme zmäknutý Palmarin a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme odpočinúť v chladničke cez noc. Predhrejeme si rúru na 165 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladáme buď vykrojené koláčiky alebo z formy vybrané koláčiky. Pečieme doružova.
  2. Aby sa čo najviac podobali originálu, mali by ste si zadovážiť špeciálnu vyrezávanú formu, do ktorej sa ručne natlačí cesto a opatrne vyberie. Otlačky sa potom pečú na plechu. Pre tých praktickejších sa dnes dajú kúpiť šikovné silikónové formy, s ktorými sa pracuje rýchlejšie a jednoduchšie. Dôležité pre tých, ktorí budú koláčiky vykrajovať. Cesto sa samo o sebe bude dosť lepiť. Odporúčame ho vaľkať medzi dvoma hárkami papiera na pečenie, aby sme sa vyhli zbytočnému múčeniu.
  3. <b>Tip:</b> Vďaka použitiu rastlinného tuku si drobné koláčiky a keksíky zachovajú krásne svoj tvar a neroztečú pri pečení ani na vyšších teplotách.