Voňavé rohlíky plnené jablkami
Autor receptu: gulivere
Vynikajúca pochúťka, osvieži dlhé zimné večery, alebo jesenné posedenia na záhradke.
Môžte ním prekvapiť nečakaných hostí, je rýchlo hotový, nenáročný na suroviny,
výborný, prevonia celý dom.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Rohlíky (môžu byť aj z predchádzajúceho dňa) rozrežeme napoly, vydlabeme striedku tak, aby sme ich neprederavili.
- Očistené jablká nahrubo nastrúhame, posypeme škoricovým cukrom (ak sú kyslejšie, aj trochou cukru), necháme postáť, kým pustia šťavu.
- Dobre vyžmýkame a napcháme do rohlíkov.
- Rohlíky potom pomaličky z každej stany opekáme na malej vrstve masla. Teplotu nastavíme tak, aby maslo nehorelo a jablká vnútri mali čas sa podusiť.
- Opečené rožky pováľame v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou. Podávame teplé, dobré sú aj po vychladnutí. Dobrú chuť :D