Voňavé mačacie oči

Autor receptu: zuzikrish

Asi každý to pozná...cez Vianoce pečie celá rodina a najmä klasické koláče ako medovníky, mačacie oči, medvedie laby atď. Tento rok tiež nesmú chýbať, ale z mojej strany to chcelo trošku zmenu. Tak som trochu dochutila mačacie oči a keďže sú výborné, rozhodla som sa dať po dlhej dobe recept na Varechu :)

20 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Postup

  1. Z hladkej múky, masla, práškového cukru a vajca vypracujeme cesto. Necháme chvíľu odpočinuť.
  2. Uvaríme silnú kávu (2 kopcované čajové lyžičky) a počkáme, kým sa trochu ochladí.
  3. Do cesta urobíme menšiu jamku, do ktorej dáme kávu a badián. Zmiešame, rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a vykrajujeme kolieska. Zo stredu každého druhého kolieska som ešte vykrojila srdiečko, ktoré som tiež dala piecť ako malý keksík.
  4. Kolieska poukladáme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 150 °C asi na 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Nakoniec zlepíme vždy dve kolieska lekvárom (to s vykrojeným srdiečkom dáme navrch) a obalíme ich v práškovom cukre. Fotku s dokončenými mačacími očami ešte pridám. Šťastné a veselé! :)