Vláčný hrnčekový perníček

tina133 - bez fotkytina133, 22. júna 2015

Recept pochádza z časopisu, upravila som si ho však na zravšiu variantu so špaldovou múkou

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček hladká
1 hrnček (alebo trstinový)
1 bal. do perníka
1 ČL
3 PL
2 hrnčeky
2 ks
1/2 hrnčeka rozpustené (alebo olej slnečnicový
 na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Predhrejeme rúru na 180 stupnov a hlbčí plech vyložíme pečiacim papierom. V miske si zmiešame obe druhy múky, krupicový ( alebo trstinový cukor), v časopise píše že možno nahradit aj medom, kypriaci prášok, perníkové korenie a kakao. Potom pridajte mlieko, vajcia, a nakoniec maslo alebo olej. Rozmiešajte a cesto nalejte na plech. Perník pečte 20 minút, ale špajlou sa presvedčte že je hotový. Nechte vychladnút na plechu, potrite džemom ( najlepší je nejaký pikantný - višňový, malinový). Ja som ho nakoniec posypala kokosom.

  2. 2

    či už zvolite variantu so špaldovou múkou alebo bez, s krupicovým bielym alebo trstinovým cukrom či medom vždy to bude výborné:)))))))

  3. 3

    Prajem dobrý chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia