Recept pochádza z časopisu, upravila som si ho však na zravšiu variantu so špaldovou múkou
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček hladká |
|
1 hrnček (alebo trstinový) |
|
1 bal. do perníka |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
2 hrnčeky |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka rozpustené (alebo olej slnečnicový |
|
na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 180 stupnov a hlbčí plech vyložíme pečiacim papierom. V miske si zmiešame obe druhy múky, krupicový ( alebo trstinový cukor), v časopise píše že možno nahradit aj medom, kypriaci prášok, perníkové korenie a kakao. Potom pridajte mlieko, vajcia, a nakoniec maslo alebo olej. Rozmiešajte a cesto nalejte na plech. Perník pečte 20 minút, ale špajlou sa presvedčte že je hotový. Nechte vychladnút na plechu, potrite džemom ( najlepší je nejaký pikantný - višňový, malinový). Ja som ho nakoniec posypala kokosom.
- 2
či už zvolite variantu so špaldovou múkou alebo bez, s krupicovým bielym alebo trstinovým cukrom či medom vždy to bude výborné:)))))))
- 3
Prajem dobrý chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu