Foto: ancicka
Domáce sú domáce.
4
porcie
porcie
1,5 h minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 ml vlažné |
|
1+1 ks +žltok |
|
100 g |
|
1 čl |
|
2 čl |
|
250 g |
|
250 g |
|
1/2 kocky |
|
na potretie |
|
a sezam na posýpanie |
|
Postup
-
1
Ja som si dala suroviny tak jak je v popise do pekárničky a zapla na pripravu cesta.Kto nemá pekárničku,tak to zapraví ručne a nechá vykysnúť,tak aby cesto zdvojnásobilo.
-
2
Po vykysnutí cesto som vyvaľala.
-
3
Rozdelila na 12 častí.Urobila guličky.
-
4
Každu guličku som rozšuľala a každé tri splietla do pletenky.
-
5
Pletenky som uložila na pomastený plech,potrela bielkom a posýpala semienkami.Takto ich necháme asi 3/4 hod. podkysnúť.Rúru vyhrejeme a upečieme.
-
6
Upečené necháme vychladiť.fajnové sú na sladko s lekvárom ,ale chutia aj ku slaninke.
@mamatata ,Ježiško mi priniesol.Dievčence dík za komentáre.
Mám 2 pekáničky a neviem si to vynachváliť a nie len na kysnutie ale aj pečenie... samozrejme recept v KK.